Tři dny po návratu z Řecka čeká viktoriány další zápas – v rámci 4. kola FORTUNA:LIGY na hřišti Bohemians Praha 1905, kteří se pyšní specifickým domácím prostředím, ve kterém naposledy porazili 3:0 Mladou Boleslav. Co od duelu očekávají hlavní trenér Pavel Vrba a záložník Dominik Janošek?

„Čeká nás běhavý soupeř, který velice nepříjemně napadá. Budou nás chtít porazit, určitě přijde hodně lidí, bude to super zápas a my budeme chtít vyhrát,“ oznamuje Janošek. „Bohemka je bojovné a důrazné mužstvo. Má skvělé fanoušky, kteří při ní vždy stáli. Čeká nás bouřlivé prostředí a mužstvo, které třeba i proti nám podává mimořádné výkony,“ varuje kouč Vrba.

Právě atmosféra v Ďolíčku je velmi specifická, čehož si je celá kabina vědoma. „Mají malinký stadion, který je proslavený tím, že tam chodí furt plno. Minulý rok měli doma občas problémy, což mě překvapilo, ale teď naposledy tam porazili 3:0 Mladou Boleslav. Na to určitě budou chtít navázat,“ tuší Janošek.

Co by na Bohemians podle něj mohlo platit? „Ta naše klasická rychlá kombinační hra. Chce to být více efektivnější, protože šance si vytváříme dobré. Bohemka nás určitě bude vysoko napadat, takže by na ni mohla platit kombinační hra,“ myslí si mladý záložník.

Viktoria má velmi nabitý program. Po středečním návratu z Řecka hraje v sobotu právě na hřišti Bohemians, následovat bude čtvrteční duel v Belgii, nedělní utkání doma se Slováckem a poté zápas proti Antverpám v Doosan Areně. „Je to hodně nabité, ale jsem za to rád, že se tolik netrénuje a spíše jsou zápasy. Osobně jsem pak nadšený za každou šanci, kterou dostanu,“ netají Dominik Janošek.

„Program je mimořádně nabitý, zápasů je strašně moc. Po vyřazení z Ligy mistrů je to náročnější, pro nás je liga velmi důležitá. Doufám, že na Bohemce budeme bojovat, protože se nám tam v minulosti moc nedařilo,“ je si vědom kouč Vrba.