K osmifinálovém utkání Mol Cupu do Olomouce cestovala Viktoria bez čtyř reprezentantů. Domů do Plzně ale i tak veze důležitý postup za výhru 3:1. Přečtěte si, jak vítězný duel zhodnotil hlavní kouč Miroslav Koubek.

Trenére, jak hodnotíte dnešní duel?

Velice obtížný, mám k Olomouci velký respekt, v poslední době hrají slušný a pro soupeře náročný fotbal. My jsme navíc měli oslabenou sestavu, jeli jsme k zápasu bez čtyř reprezentantů. Ale dokázali jsme tomu čelit, a i po inkasované brance jsme rychle zareagovali a dokázali utkání otočit. Toho si vážím. Měli jsme tam řadu fotbalových, kvalitních a připravených akcí. Soupeř taky nějaké měl, hrál se otevřený fotbal.

Byla důležitá právě ta naše rychlá reakce a dvě branky?

Ano, to bylo důležité. Když jsme přidali třetí branku, tvrdě jsem vyžadoval, abychom naši hru postavili do bloku a dotáhli to k postupu. Jsem rád, že se nám to podařilo, protože utkání nebylo rozhodnuté do poslední minuty, bylo třeba být pořád správně nastavený.

Velmi dobře zachytal i Viktor Baier, souhlasíte?

Ano, opět ukázal svůj velký talent do budoucna. Navíc jsme opět našli tu potřebnou energii, která nám chyběla v neděli proti Slovácku. Pár dní navíc prostě prospělo a dneska jsem to z mužstva cítil. A také jsme změnili rozestavení, protože nám zbyli hráči, kteří se do něj hodili. V létě jsme to trénovali, tak jsme se pro něj rozhodli. Kluci si to dobře pamatovali a dobře čtyřku vzadu zvládli.

Jak složité bylo připravovat se na zápas bez reprezentantů?

Každý z nich chybí, mají své kvality. Staněk, Jirka, Dweh i Chorý. K tomu zranění. Hráli jsme vlastně dneska jen s jedním hroákem, Honzou Klimentem. Musel se vydat, cením si jeho výkonu. Stejně tak ostatní zahráli velmi dobře. Trochu jsme tedy měli menší manévrovací prostor, ale zase nás to navedlo k jiným myšlenkám a změnám. Jsem rád, že jsme se s tím vypořádali a postupu si strašně vážíme!

V první půli musel střídat Vašek Jemelka, jak to s ním vypadá?

Měl svalové problémy, ale věřím, že to nebude nic vážného a na další zápas bude k dispozici.

Jak důležitý je pro vás Mol Cup?

Je důležitý! Chceme se dostat co nejdále. Je důležité, abychom měli zdravý kádr a drželi pohromadě, pak můžeme hrát na všech úrovních. A chceme se dostávat co nejdál.