Druhé kolo FINÁLE FORTUNA:LIGY zavede Viktorii Plzeň na hřiště Slavie Praha. V Edenu se tak představíme podruhé v krátké době. Společně s trenérem Adrianem Gužou se o blížícím se duelu rozpovídal pro klubový web i obránce LukᚠHejda.

„Čeká nás klíčový zápas, hraje se víceméně o všechno,“ uvědomuje si Hejda. „Bereme už jen výhru, ono na ni i musíme hrát. Od toho se to bude odvíjet a uvidíme, komu lépe vyjde vstup do zápasu, jak to bude probíhat... My pro to ale uděláme maximum, to je jisté,“ ubezpečuje plzeňský stoper.

Ten navíc hrál v zápase, kdy Viktoria vyhrála v Edenu naposledy, tedy před více než šesti lety. Nedávno to probíral i se svými spoluhráči. „Chtělo by to už změnit,“ říkali si. „Naposledy jsme tam hráli 0:0, což byl výsledek, který nic moc neřešil. Měli jsme tam nějaké dobré pasáže, jen jsme byli trochu zakřiknutí a teď tam pojedeme s tím, že chceme hrát více odvážně. Možná to může být opět takticky svázaný duel, ale jak Slavia to bude chtít ukončit, tak i my budeme chtít v Edenu vyhrát. Mohlo by to být i ofenzivnější,“ přemýšlí LukᚠHejda.

Na zápas už se těší i trenér Adrian Guža. „Se Slavií to jsou vynikající zápasy dvou silných klubů. A ještě k tomu, když tam může být alespoň část fanoušků... Těšíme se,“ říká před zápasem. „Očekávání před samotným zápasem jsou různá, protože i ty příběhy zápasů bývají různé. Je potřeba být nachystaný na všechny varianty,“ upozorňuje.

„Hlavně chceme a musíme zlepšovat naši výkonnost, to je priorita. Zaregujeme určitě na zkušenosti ze vzájemného střetnutí,“ vzpomíná na remízu 0:0 v rámci 28. kola základní části. „Do každého zápasu se snažíme zlepšovat detaily, a už to je formou tréninku, meetingu, nácvikových složek či video-rozborů. Budeme vycházet z věcí, o kterých jsme se bavili jak po vzájemném zápase, tak z těch, které vyšly na povrch z předchozích zápasů,“ doplňuje slovenský trenér.