Start Plzeňskýho jara se blíží! Již v sobotu to vypukne. Dnes viktoriáni absolvovali tradiční tiskovkou konferenci za účasti Adolfa Šádka, Daniela Koláře, Miroslava Koubka a Lukáše Hejdy. Přečtěte si, co na ní zaznělo.

ADOLF ŠÁDEK, PŘEDSEDA PŘEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍ ŘEDITEL FCVP

O cílech pro jaro

,,Našim cílem je vytvořit tlak na první dva týmy, dobře vstoupit do jara a minimálně je nahánět. A když nám dají šanci, tak jim to znepříjemnit. Chceme každopádně udržet třetí místo, hrajeme také čtvrtfinále MOL Cupu, který budeme chtít vyhrát. V Konferenční lize mít štěstí při losu, minimálně přes jednoho soupeře ještě projít a posunout hranici úspěšnosti Viktorie Plzeň v evropských pohárech. Naše cíle nejsou malé, ale není to nic, co by mělo hráčům svazovat nohy. Máme dobrý kádr, hráči nažhavení. Všechny cíle se dají splnit, když budeme mít štěstí, vyhnou se nám zranění a dobře vstoupíme do jara."

O aktuálním stavu Rafia Durosinmiho

,,Po úrazu v Liberci měl poraněné postranní vazy, doktoři mu operovali poraněnou část kolene. Při závěru podzimu proběhla další vyšetření spojená se zájmem z větších klubů. To přimělo hráče a jeho okolí koleno reoperovat. Rafiovi tedy skončila sezona, došlo k reoperaci předního zkříženého vazu. Probíhá rekonvalescence, uvidíme, jak se bude koleno hojit a zda bude připravený na příští sezonu.“

O trenéru Miroslavu Koubkovi

,,V případě našeho trenéra je věk jenom číslo. S trenérem a vedením jsme si řekli, že tuhle otázku teď nebudeme otvírat, vrátíme se k ní v průběhu jara. Oba na tu situaci nahlížíme jinak než před osmi, deseti lety. S klidnou hlavou si během jara řekneme, co dál. S trenérem si dokážu představit spousty věcí, on se mnou asi také. Tak to máme i lidsky nastavené. Nechceme se ani jeden znervózňovat tím, co bude po konci sezony. Ale myslím, že konec to nebude. Spíš jde o to, jak si to společně nastavíme v průběhu jarní části.“

O aktuálním kádru

,,S trenérem jsme oba spokojení. Vnímám v rámci diskuzí potřebu hrotového útočníka, ale zatím jsme takového, co by kvalitou a vším převyšoval naše stávající útočníky, nenašli. Není nic aktuálního v plánu, i když přestupové období u nás ještě nekončí. Ale z výkonnostních důvodů už nᚠkádr nijak zužovat nebudeme, do jara půjdeme ve stavu, v jakém jsme teď."

MIROSLAV KOUBEK, HLAVNÍ TRENÉR FCVP

O zimní přípravě

,,Proběhla standardně, čtyři týdny, když do ní nepočítám tento týden před ligou. Její principy jsou jasné a známé. Odehráli jsme šest přípravných zápasů, výstupy jsou veskrze pozitivní. Marodka není, to je pro mě velmi pozitivní zprávou, samozřejmě až na Milana Havla, který je prozatím mimo. I samotný herní projev, hlavně ze zápasů ve Španělsku, vzbuzuje naděje."

O nových hráčích

,,Se stavem kádru vyjadřuji spokojenost. Noví hráči mají určitě šanci, jinak bychom je na přestup nedělali. Jestli mám jasno o sestavě? V tuto chvíli tak na devadesát procent, jedno místo si s kolegy necháváme na rozmyšlenou."

O losu Evropské konferenční ligy

,,Uvidíme, nepředbíhejme. Jen chci upozornit, že opravdu není lehkých soupeřů. My jsme si vyzkoušeli jet dvakrát za sebou do Kazachstánu, do Záhřebu. To musí člověk zažít, cestování je nesmírně náročné. Mimochodem bych chtěl upozornit, že například Drita nedávno porazila Dinamo Kyjev. Ale rádi bychom ještě jeden krok určitě udělali."

O sobotním startu Plzeňskýho jara

,,Všichni víme, že start je velmi důležitý. Je potřeba vykročit správně, pak je to výhoda. Dáváme tomu velkou váhu a chceme start zvládnout. Jak v sobotu s Boleslaví, tak následně v úterý v Ostravě. A první zápas? Boleslav je velmi nebezpečné mužstvo, došlo tam ke změnám, budou mít nové prvky ve hře. V Turecku vypadala velice dobře, čeká nás těžký soupeř. Ale oni určitě monitorují nás, my zase monitorujeme je. Budeme chtít ale uspět."

LUKÁŠ HEJDA, KAPITÁN FCVP

O zimní přípravě

,,Myslím, že proběhla v pohodě a jsme na start jara dobře nachystáni. Samozřejmě vše ale musíme potvrdit přímo na hřišti, v sobotu už to začne a já se těším."

O fanoušcích

,,Cítíme jejich podporu a je to pro nás důležité. Věřím, že už v sobotu vytvoří pořádnou atmosféru a my jim uděláme radost jak výkonem, tak třemi body."

O prvním zápase

,,Vnímám, že se v Boleslavi staly změny, ale na to se nemůžeme vůbec ohlížet. Hrajeme doma a prostě chceme vyhrát. To je jediný nᚠcíl."

DANIEL KOLÁŘ, SPORTOVNÍ ŘEDITEL FCVP

O zimních přestupech

,,Během zimy se nám povedlo to, co jsme měli v plánu a jsme s tímto stavem spokojeni. Povedlo se nám přivést zajímavé mladé hráče, kteří mají budoucnost a jsou pro nás velmi zajímaví."

O cílech

,,Naše cíle jsou jasně dané. I já osobně cítím velkou výzvu a přál bych si, abychom byli úspěšní. Společně se všemi lidmi v klubu pro to uděláme maximum."

ZÁZNAM TISKOVÉ KONFERENCE