Hodnocení hlavního trenéra Miroslava Koubka po zápase druhého předkola Evropské konferenční ligy proti FC Dritě.

„Jsem mrzutý, protože jsme si vypracovali šance minimálně na pět branek,“ přiznal na pozápasové konferenci hlavní trenér Miroslav Koubek. „Soupeři jsme dovolili svými chybami dvě šance. Očekávali jsme, že by utkání takový scénář mohlo mít. Měli jsme dnes soupeři dát čtyři, pět branek. Z herního hlediska nemám hráčům, co vytknout. Oproti Teplicím jsme předvedli lepší výkon,“ pokračoval.

Hráči Viktorky pustili soupeře jen do jedné větší šance ke konci utkání. Sám tváří tvář brankáři Staňkovi, ale kosovský střelec neuspěl. „Bohužel jsme namazali soupeři a pak už se musíte jen modlit. To jsou zákony fotbalu. Bušíte bušíte, ale soupeř si vždycky nakonec nějakou tu šanci vypracuje. I ten, který se devadesát minut jen brání,“ řekl trenér Koubek k šanci hostí.

Viktoriáni si v utkání vypracovali řadu příležitostí. Za záda brankáře ale nepadla jediná. „Musíme dál pracovat. Dneska jsme si šance vypracovali. Věříme tomu, že tvrdou prací se to nakonec protrhne. Ve fotbale to tak občas bývá. Tenhle fotbal nikomu nesedí, tenhle zaparkovaný autobus. Odborněji v hluboký blok,“ řekl kouč.  

Do Kosova tak míříme s vyrovnaným výsledkem. „Šance do odvety jsou pořád stejné. Je to otevřený boj. Utvrdili jsme se v tom, že Drita je hratelný soupeř. Na odvetu se připravíme a poletíme do Kosova vyhrát. Může nám trochu více vyhovovat to, že Drita bude chtít doma vstřelit branku. Budeme chtít hrát znovu aktivně. Nemáme výsledek, který bychom mohli bránit. Teď se ale soustředíme na nedělní zápas,“ dodal Koubek.