Už dnes vyráží tým Miroslava Koubka do kosovské Prištiny, kde bude ve čtvrtek bojovat o postup do třetího předkola Evropské konferenční ligy.

Zápasový program viktoriánů je neúprosný. Po nedělním zápase hráči dvakrát trénovali a přesouvají se do Kosova. „V trénincích jsme se snažili zejména zregenerovat, protože zápasy jdou v rychlém sledu po sobě. Je strašně málo času na nějaké hlubší analýzy. Naším cílem bylo zregenerovat, a aby se dali kluci co nejvíce do kupy, zejména po fyzické stránce. Pracujeme ale i na tom, aby se hráči zklidnili a byli úspěšnější na soupeřově polovině hřiště. Video a krátký trénink nám posloužil k tomu, abychom se zlepšili,“ vysvětloval asistent trenéra Marek Bakoš.

Náročný program ale viktoriáni zvládají. „Všichni hráči jsou po zdravotní stránce v pořádku. Do Kosova odjíždíme v takřka plné síle,“ ujišoval kouč Bakoš.

V Doosan Areně předvedli hráči kosovské Drity zodpovědný defenzivní výkon. S čím nastoupí do odvety? „Sám jsem zvědavý na to, jak k zápasu přistoupí domácí. U nás hráli ze zabezpečené obrany. Jejich krajní obránci se vůbec nevysouvali a když už, tak jen minimálně. Hrozili zejména z brejkových situací. Uvidíme, s čím na nás vyrukují na domácím hřišti. Připraveni jsme na obě varianty,“ ujišoval před odletem Honza Kopic.

„Musíme prolomit naše střelecké trápení, protože jsme ve třech zápase dali jednu branku. Navíc ji dal stoper LukᚠHejda. Hráči, kteří hrajeme dopředu, už musíme zabrat a dát nějaké góly,“ dodal Kopic.