Na závěr přestupního termínu hlásí Viktoria Plzeň novou posilu. Ve čtvrtek večer podepsal v Doosan Areně smlouvu na tři a půl roku útočník Idjessi Metsoko, jenž přichází z Vyškova.

„Jde o typologicky velmi zajímavého hráče a jsem rád, že se vše podařilo dotáhnout ještě před koncem přestupního termínu a můžeme Idjessiho Metsoka přivítat v našem klubu,“ uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

„Věříme, že se v našem týmu velmi rychle aklimatizuje i díky tomu, že se v kabině setká se svým bývalým spoluhráčem z Vyškova Cheickem Souarém. Ve Vyškově předváděl vynikající výkony a nyní by na ně měl navázat i v našem dresu,“ dodal Daniel Kolář.

„Nabídka Viktorky mě hodně potěšila a neváhal jsem. Jdu do velkého klubu, který pravidelně hraje evropské poháry a má ty nejvyšší ambice. Je to pro mě další krok v kariéře a obrovská výzva,“ řekl jednadvacetiletý útočník, jenž bude na viktoriánském dresu nosit číslo 93 a trenérům by měl být k dispozici již na sobotní ligový duel se Zlínem.

Idjessi Metsoko prošel mládežnickým týmy francouzského klubu Auxerre, na začátku této sezony se pak přesunul do druholigového Vyškova. Během šestnácti zápasů zaznamenal devět branek a čtyři asistence, dvakrát se mezi střelce zapsal i v MOL Cupu. Nyní oblékne dres Viktorie.

Idjessi, vítej ve Viktorce!