Po jedenácti letech dochází ke změně majitele FC Viktoria Plzeň. Jediným držitelem akcií společnosti Viktoria Plzeň 1911, a.s., která klub vlastní, se stává Adolf Šádek. Dosavadní prezident TomᚠPaclík odchází ze zdravotních a osobních důvodů.

TomᚠPaclík po úspěšných jedenácti letech opouští Viktorii Plzeň. Novým majitelem se stává Adolf Šádek, jenž doposud působil v pozici generálního manažera. Nyní je novým vlastníkem akcií subjektu Viktoria Plzeň 1911, a.s., který je jediným akcionářem, a tudíž majitelem klubu FC Viktoria Plzeň. Finanční záležitosti transakce se všichni zúčastnění rozhodli nekomentovat.

„Ze zdravotních a osobních důvodů jsem se rozhodl výrazně omezit podnikatelské aktivity, z nichž tou nejviditelnější byl samozřejmě fotbal a vlastnictví Viktorie Plzeň. Jedenáct let jsme klub společně s Adolfem Šádkem budovali a byli jsme po celou dobu jeho řízení partnery. Při rozhodování o budoucnosti klubu byl tedy právě on pro mě jedinou variantou, která zaručuje kontinuitu,“ uvedl k důvodům odchodu TomᚠPaclík.

„Pří mém příchodu do Plzně jsem si nedovedl představit, jak významných úspěchů se nám společně podaří dosáhnout. Na klub, město i všechny partnery či fanoušky budu vždy vzpomínat v tom nejlepším. V tuto chvíli jsem se rozhodl učinit tento krok, jenž je dle mého názoru nejlepším možným řešením,“ dodal.

„Klub je pro mě naprostou prioritou, mám k němu srdečný vztah a jeho budoucnost mi není lhostejná. Po zralé úvaze jsem se tedy rozhodl jej převzít,“ řekl Adolf Šádek. „Primárním cílem zůstává, aby klub fungoval co nejlépe i v době, která je kvůli covidu nejen pro oblast sportu velmi složitá,“ doplnil Adolf Šádek s tím, že směrem k partnerům klubu i fanouškům k žádné zásadní změně nedochází. „Na jejich podporu jsem se vždy spoléhal z pozice statutárního ředitele a věřím, že se na ni budu moci spolehnout i v nové roli.“

„Panu Tomáši Paclíkovi bych chtěl za celý klub poděkovat a popřát mu jen to nejlepší v osobním životě. V Doosan Areně bude i nadále čestným a vítaným hostem,“ uzavřel Adolf Šádek.

Fotogalerie