Poslední venkovní zápas roku 2019 se Viktorii nevydařil, na hřišti Slovácka prohrála 1:2. Duel zhodnotil na tiskové konferenci trenér Pavel Vrba a v rozhovoru pro klubový web také Dominik Janošek, který za celek z Uherského Hradiště hrál.

„Fotbal to byl zajímavý, obě strany chtěly vyhrát a snažily se hrát ofenzivně,“ hodnotí Pavel Vrba. „Slovácko ale bylo úspěšnější a proto vyhrálo. Má kvalitní hráče a dokázalo využít rychlosti, v tom nás potrestalo. My jsme v útoční fázi měli být přesnější,“ ví plzeňský trenér.

Proti svému bývalému celku nastoupil Dominik Janošek, který šel do hry v 66. minutě za Aleše Čermáka. „Těšil jsem se, byl jsem nahecovaný. Ale teď mě nejvíce mrzí, že jsme to nezvládli dotáhnout do vítězného konce,“ netají. Právě s těmito pokyny tam šel – zvrátit stav zápasu na plzeňskou stranu. „Měl jsem to oživit, rozdávat míče nahoru, snažit se střílet, získat standardky,“ popisuje.

„Dostáváme hodně gólů. Mužstvo, které chce hrát vysoko, což my jsme, by takovéto góly dostávat nemělo,“ uvědomuje si trenér Pavel Vrba. „Když dalo Slovácko na 2:1, bylo to hodně těžké. Pak už to byl boj, nakopávali jsme to a moc se nám tam nedařilo dostat,“ mrzí Janoška.

Fotogalerie