Trenér Miroslav Koubek po prohraném zápase proti 1. FC Slovácko.

Jak si vysvětlujete tu devítiminutovku, která rozhodla?

Byl to výpadek. Ty góly jsou dost podobné, nezachytili jsme protiútoky Slovácka po prohraných osobních soubojích. Nechali jsme ty rychlé hráče vyjet do brejku a oni toho využili. Tady se to utkání ztratilo, udělali jsme chyby. Vysvětlení je, že jsme udělali zásadní chyby ve smyslu obranné činnosti, slabé akčnosti i postavení z hlediska systémového pohledu na vykrytí hloubky hřiště po odražených míčích.

Myslíte, že ty chyby vyplynuly z únavy?

Od začátku jsem cítil, že nám chybí jeden krok, k tomu abychom byli schopni na soupeře tlačit. Určitě ten faktor nějaký vliv měl. Udělali jsme tři změny, ale tentokrát k ničemu neprospěli, abych řekl otevřeně. Nebylo to úplně ono, od začátku to herně drhlo. Soupeř nás dobře napadal, museli jsme hrát dlouhé míče. Paradoxně jsme po nich byli nebezpeční. Chyběla nám víc mezihra, být více kombinačně na balónu. Druhý poločas jsme prostřídali, začali jsme velice dobře, pevně jsem věřil, že to zvládneme. Zase jsme ale jako v první půli nedali šance a pak přišel ten příběh devíti minut. Poté jsme působili jako píchlý balón, neměli jsme vzduch, už jsme byli kondičně i hlavně mentálně dole a nenašli jsme už recept. Mrzí to, je to hloupá porážka.

Protože Sampson Dweh si prakticky neoddechl…

My jsme byli velmi spokojeni s výkony Sampsona na Slavii i proti Dinamu. Na těchto postech není až takový běžecký objem, takže z hlediska fyziologie se to dá zvládnout. On dnes také nevypadal úplně dobře, ale ono se to svezlo s celým týmem. Sezona spěje do vrcholu, chybí nám dva významní útočníci, hráli jsme 25. zápas a dneska se to na nás podepsalo. Stalo se to, je to sport.

Je to třetí porážka ze čtyř zápasů ve FORTUNA:LIZE, jak velký problém to je?

Samozřejmě, že to je mrzuté. Hrajeme v tom peletonu mužstev, které jsou pod pražskými S a hrajeme o nejlepší umístění. Dokázali jsme nějakou tu porážku kompenzovat body na Slavii, ale tyhle dvě domácí porážku jsou obrovská ztráta, to akceptuju.