Po utkání 7. kola FORTUNA:LIGY jsme pro vás vyzpovídali hlavního trenéra Miroslava Koubka.

Pane trenére, dnes to bylo deváté soutěžní vítězství v řadě. Jak je to důležité po tom ne úplně ideálním úvodu?

Je to samozřejmě veledůležité, nebo stále doháníme ztrátu pěti bodů z prvních dvou ligových kol. V tomto směru si ani nemůžeme dovolit nic jiného než se vyvarovat dalšímu kolísání, pokud chceme být v tabulce co nejvýše. I když i ta sport samozřejmě přináší. Všechno se nedá vyhrát a ani ostatním týmům se to nevyhne. Je důležité, že jsme stále v kontaktu se špičkou.

Je to důležité vítězství před reprezentační přestávkou?

Ano, rozhodně. Lépe se vám do reprezentační přestávky jde s vítězstvím, než když naopak prohrajete a čtrnáct dní se v tom hrabete. Ta nálada pak není úplně dobrá, což teď není nᚠpřípad.

Co bylo odrazovým můstkem pro lepší výkony?

Hodně jsme všechno analyzovali. Celý nᚠrealizační tým. Musím kluky asistenty pochválit, protože odvedli velmi dobrou práci. Správně jsme vyhodnotili, kde byl v danou chvíli nedostatek. Udělali jsme jak kádrové, tak systémové změny. Poté se to chytlo.

Čeká nás reprezentační přestávka, bude tedy teď místo dotrénovat?

V této reprezentační pauze je to podle potřeb jednotlivého mužstva. Některé mužstvo potřebuje takzvaně, použil bych formulaci dobýt baterky, a trénuje velice tvrdě, a některé mužstvo, které má náročný program, tak musí nechat hráče odpočinout. My volíme druhou variantu, kdy samozřejmě budeme trénovat, ale nechceme tým zdevastovat.

Nechávají vás klidným momenty, které čas od času předvádí Sampson Dweh, kdy si například hodí balon za patou a podobně?

Divákům se to líbí a my čekáme, co z toho vyleze. Většinou se mu to povede a jak ho tu poznávám, tak jiný už asi nebude. Je to takový showman.