Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek odpovídal na otázky novinářů po domácí porážce se Slovanem Liberec.

Čím si vysvětlujete dnešní porážku?

Udělali jsme velké chyby. První gól byla nezvládnutá standardní situace z hlediska zodpovědnosti. Před druhý gólem jsme vyrovnali, nadechli jsme se, ale bohužel uděláme několik špatných řešení a přišel druhý gól, který rozhodl. Hráli jsme poctivý fotbal, ale udělali jsme chyby. Měli jsme jít do vedení v prvním poločase, kdy jsme hráli dobře nátlakově a chodilo hodně centrů.

Matěj Vydra měl dnes střeleckou smůlu, souhlasíte?

Je to tak. Matěj se s tím trápí. On by strašně chtěl to konečně zlomit. Určitě není ve střelecké pohodě. Věříme, že to brzy protrhne a začne mu to tam padat.

Mohla se u Pavla Šulce dnes projevit absence Tomáše Chorého?

Oni spolu dobře kooperují, mají na sebe dobrou vazbu a sedí jim to. Pavel dneska dřel, makal, tak jako všichni hráči. Po stránce přístupu hráčům nic nevyčítám.

Další zápas čeká Viktorii už v úterý. Věříte, že i s návratem Tomáše Chorého a Lukáše Červa půjde i výkon nahoru?

Dávám tomu velkou naději, ale všechno špatné k něčemu dobré. Dostali se do hry hráči, kteří neměli tolik minutáže. Dostal se do hry Honza Kliment, Idjessi Metsoko, Honza Sýkora. Na zápas v Jablonci by se nám měli vrátit čtyři hráči, takže to bude také o něčem jiném.

Čekáte v Jablonci podobné utkání jako v ligovém utkání?

Bude to záležet také na terénu. Začíná být hezky a věřím, že to bude dobrý trávník. Bude to pro oba stejné. Pokud bude terén stejný jako v lize, tak to bude asi stejný zápas.