Trenér Miroslav Koubek odpovídal na otázky novinářů po vítězném utkání proti pražské Spartě, které Viktoria ovládla výsledkem 4:0.

Trenére, byl to pro Vás dokonalý večer?

Určitě, lhal bych, kdybych říkal něco jiného. Je to velké vítězství. Máme z toho radost a je to potvrzení naší výkonnosti. Je to vítězství zasloužené.

Kde vidíte zlomový bod zápasu?

Určitě první branka Tomáše Chorého. Sparta, která byla už před zápasem pod tlakem na základě výsledku Slavie s Teplicemi, my naopak pod tlakem nebyli a hrálo se nám dobře. Ten gól je dostal ještě pod větší tlak a nás uvolnil.

Podobně jako v podzimním vzájemném zápase jste zvolil variantu se třemi středními záložníky, jak jste s tím byl dnes spokojený?

Byl to záměr, změnili jsme rozestavení. V poslední době jsme hráli 3-4-3. Já se rozhodl pro to dnešní rozestavení na základě analýzy hry Sparty. Myslím si, že nᚠplán vyšel.

Co říkáte na dnešní výkon Cheicka Souarého, který se dnes blýskl bilancí 1+1?

Zvládl ho naprosto suverénně. Je to výborný hráč, vidíme to na každém tréninku. Je klidný, koncentrovaný, výborný na míči a pohybově skvělý. Ta střela, kterou dal branku, i když byla tečovaná, nebyla náhodná, protože to předvádí na tréninku pravidelně.

Zamotali Vám hlavu ti hráči, kteří dnes dostali příležitost před zápasem se Ženevou?

Naprosto rozhodující bylo, že se do sestavy vrátil Pavel Šulc. To je rozdílový hráč a hrál famózně. Ve Švýcarsku jsme ho neměli a už je zpátky. Určitě budeme zvažovat velmi hluboce a koncentrovaně všechny možnosti.