Již v pátek odstartuje tradiční Memoriál Stanislava Štrunce pro hráče kategorie U19. Kromě domácích viktoriánů se na něm představí tři velmi kvalitní zahraniční celky! Turnaj je pořádaný ve spolupráci s Nadací sportující mládeže s podporou města Plzně a Plzeňského kraje.

Účastníky oblíbeného turnaje budou společně s devatenáctkou Viktorie Plzeň také Olympique de Marseille, Górnik Zabrze a FC Augsburg. Memoriál Stanislava Štrunce se znovu odehraje na třech místech, tentokrát na plzeňských hřištích ve Skvrňanech a Černicích a také ve Vochově.

„Organizaci letošního ročníku silně ovlivnila epidemiologická situace a opatření proti šíření nemoci COVID-19. I z tohoto důvodu byl zvolen formát čtyř mužstev se vzájemnými duely všech týmů. Ze sportovního hlediska se pro účastníky nic nemění a čeká je stejný počet utkání jako v minulých letech, kdy byl turnaj hrán formou dvou skupin a zápasů o umístění. Já osobně věřím, že touto změnou a rozložením zápasů do tří dnů budou souboje kvalitnější,“ říká Petr Žitek, předseda výboru VIKTORIA PLZEŇ-fotbal, z.s. a zároveň hlavní organizátor turnaje.

Jak se povede mladým viktoriánům proti celkům z Francie, Německa a Polska zjistíme už tento víkend. „Je to součást letní přípravy, takže dostanou prostor všichni hráči. Na konfrontaci se zahraničními týmy se velmi těšíme, budou to pro každého z nás zkušenosti navíc. Čeká nás Marseille, jedno z největších jmen francouzského fotbalu a asi nejt잚í soupeř ze všech,“ myslí si před startem turnaje trenér Štěpán Havránek.

„Od Augsburgu jako bavorského mužstva už z principu očekáváme, že budou mít obrovskou kvalitu. S Poláky zkušenost jako takovou sice nemáme, na druhou stranu celý polský mládežnický fotbal za poslední roky udělal velký progres, takže se domníváme, že i oni budou velmi kvalitní,“ vyzdvihuje sílu soupeřů kouč Havránek.

Co trenér FCVP U19 očekává od svých svěřenců? „Do turnaje nejdeme s nějakým výsledkovým cílem, i když samozřejmě chceme vyhrávat každý zápas a úplně stejně to bude tady. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, jaké výsledky nám to přinese. Ale v každém utkání se budeme chtít prosadit aktivní hrou,“ slibuje. „Momentálně všichni hráči bojují o místo v kádru, takže i tenhle turnaj je pro ně motivace navíc,“ uzavírá Štěpán Havránek.

Po celý víkend můžete sledovat veškeré klubové komunikační kanály, na kterých vás budeme pravidelně informovat o průběhu celého turnaje. Memoriál Stanislava Štrunce má i svou podstránku na webu fcviktoria.cz s aktuálními výsledky.

Program turnaje

Pátek 16. 7. 2021
FC Viktoria Plzeň – Górnik Zabrze (11:00, hřiště TJ Vochov)
Olympique de Marseille – FC Augsburg (15:00, hřiště TJ Černice)

Sobota 17. 7. 2021
FC Viktoria Plzeň – Olympique de Marseille (11:00, hřiště SA Skvrňany – 33. ZŠ)
FC Augsburg – Górnik Zabrze (15:00, hřiště TJ Černice)

Neděle 18. 7. 2021
Olympique de Marseille – Górnik Zabrze (11:00, hřiště TJ Vochov)
FC Viktoria Plzeň – FC Augsburg (15:00, hřiště SA Skvrňany – 33. ZŠ)