Viktoriáni to v Brně zvládli! Na svůj 400. ligový zápas bude David Limberský díky gólu Jeana-Davida Beauguela, který odehrál 150. ligové utkání, vzpomínat v dobrém. Výhru 1:0 zhodnotili trenér Adrian Guža a právě oba jubilanti.

„Strašné moc důležité vítězství. Potřebovali jsme body a dotáhnout se k pohárovým příčkám. Musíme vyhrávat, udělat sérii a docvaknout se tam. Věřím, že jsme nastartovali nějakou šňůru, i když nechci mluvit dopředu. Je to klišé, ale opravdu musíme jít zápas od zápasu,“ ví David Limberský.

„Dneska jsem šastný, protože jsme věděli, že to bude těžký zápas. Hřiště na tom nebylo nejlépe, takže bylo těžké hrát nᚠfotbal. Tušil jsem, že bych mohl mít jednu šanci na gól a ten jsem dal. Jsem rád za tým a také za Limbu, který odehrál 400. ligový zápas, takže to vyšlo perfektně,“ doplňuje střelec jediného gólu Jean-David Beauguel, jenž sám oslavil proti Brnu „půlkulatiny.“

Co pak ke svému velkému jubileu dodal sám David Limberský? „Asi bych nikdy neřekl, že se k takovému číslu dostanu. Určitě si toho vážím, není to samozřejmost odehrát 400 ligových zápasů. Je to pocta. Jsem rád, že zdraví i výkonnost držely, takže určitě spokojenost a štěstí,“ prozradila legenda Viktorie.

Před samotným duelem se ale pokoušel přemýšlet pouze nad třemi body. „Snažil jsem se na to nemyslet a soustředit se na svůj výkon a vyhrát, i když strašně lidí mi to předhazovalo včetně rodiny, takže se tomu nešlo vyhnout. Jsem rád, že mi jubilejní zápas nezhořkl. Je to krásný den – manželka má narozeniny, já 400 ligových zápasů a výhra, takže co víc si přát,“ usmíval se DL8.

Úctu mu v pozápasovém rozhovoru vyjádřil i JDB. Nejdříve ho zlil vodou s oslavným popěvkem, pak k tomu přidal i pár slov. „Mám ho rád. Říkám mu dědo, protože už je starý (smích). Ale teď vážně – mám k němu velký respekt za to, jak hraje v 37 letech. Jsem za něj šastný, stejně tak za tým, protože můžeme pokračovat v naší vítězné šňůře, což je před MOL Cupem a zápasem s Olomoucí perfektní. Musíme takto pokračovat. Nyní jsme v lepší situaci a naše sebevědomí je vyšší,“ uzavřel francouzský snajpr.

„Velmi cenné vítězství,“ oddychl si trenér Adrian Guža. „S domácími to byl náročný zápas. Těžký terén, ale je podstatné, že to kluci zvládli. Vezeme si důležitou výhru, za to jsme rádi,“ těšilo kouče Viktorky.

Slovenský lodivod si pochvaluje konkurenci v útoku. „Konkurenční prostředí je důležité. Čeká nás ještě mnoho kol, a tak potřebujeme, aby všichni byli připravení. Bogy byl dneska gólový, za to jsem samozřejmě rád, ale podstatné je, že jsme to týmově dotáhli do vítězství,“ řekl Guža.

Zároveň ho těšilo, že David Limberský oslavil svůj jubilejní duel vítězstvím. „Je to super. Dosáhl úžasného čísla, to je třeba ocenit. Stabilní hráč, který je zdravý a udržuje si velmi slušnou výkonnost,“ pochválil viktoriánskou legendu.

Fotogalerie