Poprvé od 31. srpna naskočil do hry záložník Aleš Čermák. Jak se při utkání v Karviné cítil? Jak musel třeba reagovat na změnu rozestavení v průběhu duelu? On a trenér Pavel Vrba zhodnotili remízový zápas.

„Dnes to bylo hodně těžké utkání. Karviná nás dobře napadala a chodila s námi do hodně soubojů, nebylo to vůbec lehké,“ řekl Čermák. „Domácí hráli tvrdě a důrazně, rozhodčí nechával hru plynout. My si bohužel nevytvořili moc šancí, sice jsme tam měli nějaké náznaky, ale do šancí jsme se moc nedostávali. Karviná pak hrozila z brejků a třeba na konci to hodně smrdělo,“ popsal průběh zápasu.

V něm se musel přizpůsobit změně rozestavení z 4-2-3-1 na 4-4-2. Jak na to hráč na jeho postu reaguje? „Nijak výrazně. Jen jsem se posunul níže do středové dvojice s Lukášem Kalvachem, předtím jsem hrál na vyšší pozici, takže se mění pouze tohle,“ vysvětlil.

Jak remízový duel viděl trenér Pavel Vrba? „První poločas byl z naší strany špatný, bez důrazu a bez rychlosti. Nevypadal podle toho, co bychom měli předvádět,“ hodnotil remízu 1:1. „Druhý poločas byl výrazně lepší, už jsme hráli přímočařeji, dali jsme gól a měli i náznaky šancí, ale bohužel jsme některé věci nedotáhli do konce,“ mrzelo ho.

Jaké chyby podle něj udělali jeho svěřenci při gólovém okamžiku Karviné? „Vznikla situace, kdy jsme ztratili balon na naší půlce a základem toho byl únik po straně a zpětná přihrávka. Byli jsme v převaze a nemělo se stát, aby měli tolik k prostoru k zakončení,“ popsal branku domácího týmu, která vedla k vedení Slezanů.

Fotogalerie