Nadstavbová část začíná! Už v neděli večer viktoriáni přivítají Jablonec, skupinu o titul tak začnou se stejným soupeřem jako v loňském ročníku. Před utkáním promluvili pro nᚠweb Luděk Pernica a asistent trenéra Marek Bakoš.

„Startuje závěr sezony, posledních pět zápasů, kdy se rozhodne o pozicích v tabulce. Je tu finále a věřím, že jsme připraveni,“ říká odhodlaně Marek Bakoš. „V nadstavbě očekáváme těžké soupeře, protože to jsou nejlepší týmy ročníku. Šest z nich se pobije o trofej a pohárová místa. Jablonec svou kvalitu potvrdil už v mnoho zápasech v Plzni,“ naráží na poslední vyrovnaná utkání v Doosan Areně.

V severočeském klubu v minulosti působilo hned šest současných fotbalistů Plzně. A také hlavní trenér Adrian Guža jako hráč! „Každý hráč, který sem přišel z Jablonce a je tu nějakou dobu, tak už proti nim něco odehrál a nebude to pro ně nic nového,“ myslí si Bakoš. „Věřím, že budou mít motivaci vyhrát nedělní zápas ne proto, že je to proti Jablonci, ale protože můžou pomoct Plzni k lepšímu umístění,“ spekuluje jeden z asistentů trenéra.

Jedním z bývalých hráčů Jablonce je také Luděk Pernica. „Těším se na všechny zápasy, jak jdou rychle po sobě. Mám tam ještě pořád hodně kamarádů, takže asi jo, možná se těším o něco víc,“ přemýšlí stoper Plzně a dodává o síle soupeře: „Jablonec šel hodně nahoru za trenéra Rady, takže nás nečeká nic jiného,“ je si jist obránce s netradičním číslem 44.

V Doosan Areně již poprvé po dlouhé pauze bude moci být i několik stovek fanoušků. „Těším se, bude to lepší, než když bylo ticho. Doufám, že jim předvedeme dobrý zápas a získáme tři body,“ burcuje Pernica. „Konečně budou lidi, kteří mají rádi fotbal, na stadionu a začne už taková fotbalová atmosféra. Nebude jich tu tolik, jako jsme zvyklí, ale jsme rádi za to, že určitý počet se na tribunu dostane,“ doplňuje plzeňská legenda Bakoš.