Poprvé oblékl viktoriánský dres během oficiálního focení a už se nemůže dočkat, až v něm poprvé vyběhne na trávník Doosan Areny. Přinášíme první rozhovor s novou posilou – záložníkem Matějem Valentou.

Matěji, jak ti sluší viktoriánský dres?

Je krásnej! A podle mě mi sluší (směje se). Je to dres hodně velkého klubu, který v Čechách vyhrál spoustu trofejí, titulů. Jsem na to pyšnej, že tady můžu být.

Jaká je to pro tebe výzva?

Je to obrovská výzva. Viktorka je na jaře v pohárech, jak v evropském, tak i domácím. Chtěl bych, aby se nám dařilo a dosáhli cílů, které jsou nastavené a pokračovali v dobré práci.

Sledoval si jízdu Viktorky v Konferenční lize a jak se těšíš na jarní osmifinále?

Sledoval jsem to na dálku, to je jasný. Ale je to neskutečný, odehrát skupinu s plným počtem bodů je až neuvěřitelné, to se snad ani normálně neděje. Jsem jenom rád, že do toho mohu naskočit. V mé kariéře jsem si evropské poháry ještě nevyzkoušel a moc se na to těším.

Už jsi se třeba díval, jakého soupeře pro osmifinále by sis přál?

To zatím ne, tak daleko jsem se zatím nekoukal.

Jaké pro tebe bylo, když si do Doosan Areny jezdil v dresu soupeře?

No jako malej jsem s Plzní zažil výjezd na Ligu mistrů do Barcelony a taky jsem tady byl na zápase s Manchesterem City. S Doosan Arenou tedy mám zkušenosti (směje se). A myslím, že jakou soupeř jsem tady snad nikdy neprohrál. Na to bych teď rád navázal ve viktoriánském dresu a tady prostě nikdy neprohrával.

Jak by ses popsal jako fotbalista?

Asi jako hráč, který nechá na hřišti vždycky všechno. Myslím, že jsem všestranný hráč.

Koho znᚠz kabiny?

Šulcíka, Robina Hranáče z jednadvacítky. A s Honzou Sýkorou jsme se potkali ve Slavii, to mi bylo osmnáct let a byli jsme velký kamarádi, tak se na něj taky těším.

A mᚠnějaký vzkaz pro naše fanoušky?

Doufám, že mě přijmou jenom dobře a že já se jim odvděčím dobrými výkony, budu šlapat naplno a doufám, že budeme úspěšní!