Viktoria Plzeň góly Beauguela a Mosquery ovládla utkání s Hradcem a zajistila si tak šestý mistrovský titul v posledních jedenácti letech! „Je to obrovský pocit štěstí,“ říká šéfdirigent mistrovského orchestru Michal Bílek. „Jsme banda válečníků,“ hlásí kapitán vítězů LukᚠHejda.

„Tohle předčilo všechno, protože to bylo hrozně nečekané. Měli jsme napříč sezonou spoustu zraněných hráčů a i když byly některé zápasy upachtěné, tak jsme je vyhrávali,“ říká trenér ­Bílek.

„Nikdo nám nevěřil, od začátku jsme byli zaškatulkovaní, že budeme rádi jen za poháry, počítalo se jen se Slavií a se Spartou ale teď jsme tady a jdeme slavit,“ doplňuje jej LukᚠHejda.

Viktoriáni sice Hradec porazili o dva góly, ale po závěrečném hvizdu ještě museli několik minut společně s fanoušky čekat, jak dopadne zápas mezi Slavií a Baníkem. Když skončil remízou, propukly titulové oslavy. „Ty čtyři minuty byly hrozně dlouhé. Je to obrovský pocit štěstí. Myslím si, že jsme si titul zasloužili, přestože jsme zažívali i krušné chvíle,“ pokračuje Bílek. Jeden ze stěžejních hráčů Bílkova kádru Hejda nešetřil chválou na jeho adresu. „Dokázal nám vždycky vštípit taktiku na každého soupeře na míru. Za mě je to strašný frajer a super chlap!“

Plzeňský klub na zápas s Hradcem vypravil několik autobusů, jimiž na něj zdarma dopravil viktoriánské fanoušky. Nakonec si jich cestu na boleslavský stadion našla necelá tisícovka. „Chtěl bych našim fanouškům poděkovat, vytvořili nám domácí atmosféru,“ těší lodivoda mistrovského mužstva.