FC Viktoria Plzeň si pojistila služby záložníka, který neodmyslitelně patří k většině úspěchů západočeského týmu v posledních letech. Milanu Petrželovi původní smlouva končila v červnu 2016, zkušený hráč s vedením klubu prodloužil kontrakt o další rok do června 2017.

„Milan patří mezi služebně nejstarší hráče klubu, prošel si zde dobrými i horšími časy. K Viktorii si nicméně vypěstoval výjimečný vztah, s Plzní je spjat a cítíme z něj obrovskou chu pomoci klubu k dalším úspěchům. Milan našel novou chu k tréninkům i k zápasům a poslední duely naznačily, jak platným dokáže pro Viktorii nadále být,“ řekl k prodloužení kontraktu s dvaatřicetiletým fotbalistou generální manažer Viktorie Adolf Šádek. „Jsem šastný, že vedení klubu je s mými výkony spokojeno. Plzeň je mým druhým domovem, užívám si každý zápas i trénink. Nad nabídkou prodloužení kontraktu jsem nemusel přemýšlet, červenomodrý dres pro mě byla jasná volba,“ komentoval aktuální prodloužení smlouvy Milan Petržela.

Rychlonohý záložník v posledních zápasech nabral skvělou formu a soupeřům v české lize i v evropských pohárech svými kličkami a rychlostí stále motá hlavy. Jeho výkony jej katapultovaly také do nominace české reprezentace pro závěrečné zápasy evropské kvalifikace. „Možnost obléknout národní dres je pro každého tou nejvyšší ctí, nejsem výjimkou. Vážím si toho o to více, že v nabité konkurenci je každá nominace svátkem,“ řekl k nominaci Milan Petržela. „V posledních týdnech se daří mně i týmu a vezeme se na vítězné vlně. Nálada je vynikající a pokusíme se překvapit také ve Španělsku. Poté nás čeká ještě důležitý ligový duel v Jihlavě, kde se nám dlouhodobě příliš nedaří a teprve poté přepnu své myšlenky na reprezentaci. Směrem k národnímu týmu si nedávám žádné přehnané cíle. Jsem rád, že budu opět po čase jeho součástí,“ zakončil Petržela.