V plzeňském dresu odehrál 372 utkání. Milan Petržela se bezesporu zapsal mezi klubové legendy. Včera se do Doosan Areny vrátil, ale už jako soupeř – v dresu Slovácka, se kterým zde vyhrál 2:0. Jak si návrat na stadion, kde zažil obrovské kariérní úspěchy, užil?

„Bylo to krásné. Plný stadion, všichni křičeli moje jméno...“ odmlčel se dojetím. „Z tohoto pohledu to bylo moc krásné a všem za to děkuju. Fotbal pro nás byl dobrý, protože si odvážíme tři body, což se v Plzni poštěstí opravdu málokdy. Na druhou stranu je smutné, že se s vámi loučím, ale fotbalový život jde dál a já se nyní snažím makat za Slovácko,“ řekl Petržela.

Fanoušci si pro něj na rozloučenou připravili choreo, kotel několikrát s ostatními tribunami vyvolával Petrželovo jméno. „Strašně moc děkuju! Bylo to krásné a příjemné. Hlavně a teď fandí klukům dál, potřebují to,“ vzkazuje legendární rychlonožka. „Ve čtvrtek budu fandit i já. Klukům přeju, aby odvetu s Antverpami zvládli. Doufám, že to dopadne dobře pro všechny a postoupí se do skupiny Evropské ligy,“ přeje si Milan Petržela.

Milane, ještě jednou děkujeme za vše a hodně štěstí!

Fotogalerie