Prohra v posledních vteřinách hry. Západočeši na Letné sice vedli, ale sparanské góly v obou nastavení poločasů rozhodly o výhře domácích 2:1. Trpkou ztrátu po konečném hvizdu okomentovali stoper Václav Jemelka a trenér Michal Bílek.

„Jsme zklamaní. Do utkání jsme šli s nějakým záměrem, který dlouho vycházel,“ začal s hodnocením Michal Bílek. O co přesněji šlo? „Nenechali jsme soupeře hrát. Podali jsme velmi dobrý výkon, ale prohráli jsme. Ke konci první půle jsme dostali zbytečnou branku…“ mrzel kouče tzv. šatňák.

Proč se trenérský štáb rozhodl jít do utkání v neobvyklé formaci 3-4-3? „Nějaké zápasy nám ukázaly, jak nenechat Spartu hrát a dostat ji do problémů. Nastoupili jsme se třemi hráči vepředu, kteří osobně bránili jejich stopery. Hráli jsme jeden na jednoho téměř po celém hřišti a dlouho nám to vycházelo. Za tu dřinu, kterou kluci předvedli, jsme si minimálně bod zasloužili,“ pomyslel si Michal Bílek.

„Chtěli jsme Spartu napadat nahoře, hrát trošku výš a nebýt tak zalezlí. V průběhu zápasu nám to docela vycházelo. S čím jsme do utkání šli, to jsme si plnili a aspoň s bodem jsme mohli odjet,“ doplnil slova kouče Václav Jemelka.

Univerzální obránce si ale přeci jen z prohry se Spartou odnesl nějaká pozitiva. „V posledních dvou zápasech jsme konečně hráli lépe, bohužel dnes z toho body nemáme, což je velká škoda. Kdybychom tohle ale předváděli třeba i pět kol zpátky, tak jsme těch bodů vybojovali mnohem víc. Musíme v tomhle pokračovat,“ uzavřel Džem.

Fotogalerie