V neděli večer absolvovali tři hráči Viktorie Plzeň online besedu s více než 200 hráči z mládežnických kategorií U6 až U15. Pavel Šulc, Jan Kovařík a Zdeněk Ondrášek tak více než hodinu odpovídali na dotazy mladých fotbalistů.

V současné době, kdy dětem není umožněno se setkávat ve skupinách osobně na trénincích, fungují mládežnické celky především v rámci individuálních tréninkových jednotek v domácím prostředí. Společně se pod vedením trenérů jednotlivých týmů potkávají alespoň online formou, kde řeší právě individuální tréninkové plány a diskutují o všem možném.

Nedělní setkání zpestřila kategoriím od U6 až po U15 přítomnost hráčů A týmu. Talentovaný odchovanec klubu Pavel Šulc, dlouholetý viktorián Jan Kovařík a reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek byli více než hodinu k dispozici pro mladé hráče na jejich zvídavé dotazy.

Děti si připravily velké množství otázek. Ptaly se například na začátky kariéry, rady do tréninků, vhodnou stravu pro fotbalistu, zajímavosti z viktoriánské kabiny a spoustu dalšího. Několik viktoriánů si na sebe navléklo i dres a natěšeně poslouchalo odpovědi jejich favoritů.

„Moc jsem si to užil, bylo to v této době zpříjemnění,“ řekl Pavel Šulc. „Těch dotazů bylo spousta a velmi mě to bavilo. Z dětí šlo vidět nadšení, já jsem jim rád na vše odpověděl a doufám, že byly spokojené. Snad brzy budou moci začít normálně trénovat a bude je fotbal i nadále bavit,“ doplnil.

Těm nejmladším kategoriím, tedy U6 až U9, se věnoval právě Pavel Šulc. Jan Kovařík pak diskutoval s viktoriány z kategorií U10 až U12 a Zdeněk Ondrášek odpovídal na dotazy hráčů z týmů U13 až U15. „Například jsem mladým fotbalistům poradil, že je důležité, aby dobře fungovali i v kabině. Aby se spolu kamarádili, protože když máte dobrou partu, tak se to promítne i na hřišti. Hlavně jsem si to ale užil a doufám, že mladí hráči taky,“ řekl Zdeněk Ondrášek – útočník přezdívaný Kobra.

„Pevně věřím, že se to všem líbilo, což ukazují také zpětné vazby buď od samotných mládežníků, nebo i od jejich rodičů a příznivců klubu,“ těší mládežnického trenéra Štěpána Havránka. „Klukům i holkám zářily oči a měli na hráče A týmu spoustu zajímavých otázek. Myslím si, že jakékoli setkání s jejich vzory pro ně může být obrovskou motivací a impluzem do jejich fotbalového života. Zvláště v dnešní době, kdy se nemůžeme společně potkávat na hřišti,“ dodává trenér.

„Touto cestou bych chtěl poděkovat všem mládežnickým trenérům za pomoc při organizaci této akce a také za jejich snahu vytvářet klukům a holkám tréninkové programy, různé výzvy i online setkání. Klub FC Viktoria Plzeň si tohoto velmi cení. Za účast velmi děkuji i hráčům A týmu. Závěrem přeji všem hráčům, rodičům a příznivcům klubu pevné zdraví. Těšíme se společné setkání,“ vzkázal na závěr Štěpán Havránek.

Propojení A týmu s mládežnickými celky je v plánu i nadále, a už formou online besed, či, až to bude možné, tak osobním setkáváním na trénincích.