V minulé sezoně zazářil v juniorské Lize mistrů, nyní má Viktor Bayer před sebou další velkou výzvu. Dostal se do unikátního projektu Bayernu a v rámci jeho Světového výběru odletěl na kemp do Argentiny.

Brankář Viktorky a reprezentační osmnáctky má před sebou měsíc, kdy se bude připravovat na kempu s mezinárodním týmem FC Bayern World Squad. Prošel sítí šesti tisíc přihlášek a dostal se do finálního výběru 23 hráčů z celého světa. „Úplně nevím, proč ukázali zrovna na mě, ale určitě sehrály roli dva zápasy v mládežnické Lize mistrů právě proti Bayernu, které nám skvěle vyšly jak týmově, tak i individuálně,“ říká Viktor Baier. Mladí viktoriáni ve vzájemných střetnutích dokázali vyhrát v Mnichově (2:1) a v domácím duelu remizovali (3:3).

V Argentině stráví tým dvanáct dní a tréninky si zpestří třemi přípravnými duely, kdy se utká postupně s Estudiantes de la Plata, prvním klubem Diega Maradony Argentinos Juniors a na závěr s River Plate.

„Strašně se těším, až tu zemi poznám. Lidé jsou tam fotbalem posedlí. Bude to obrovský zážitek,“ těší se Viktor Baier.

Po návratu z jižní Ameriky se bude FC Bayern World Squad připravovat ještě další dva týdny v Mnichově a nastoupí k zápasům proti Kasselu, Hamburgeru SV a devatenáctce Bayernu, a to dokonce přímo v nablýskané Allianz Areně. „Kdybych si tam zachytal, šlo by asi o jeden z největších zážitků v kariéře. Je sen každého kluka si na takovém stadionu zahrát.“

Výběr světových talentů trenérsky zaštítí bývalý nizozemský kanonýr Roy Makaay, který svými góly pomohl Bayernu ke dvěma německým titulům.