Bez vykartované dvojice Miroslav Káčer – David Limberský odcestují viktoriáni ke středečnímu duelu v Teplicích (15:00). Co na severočeské půdě očekávají asistent trenéra Marek Bakoš a Jakub Brabec?

„Teplice jsou tým, který chce hrát fotbal,“ ví Marek Bakoš. „Chtějí se prosadit svým stylem a způsobem hry. Musíme si dát určitě pozor, abychom soupeři nedali prostor ke kombinaci, na kterou má velmi šikovné hráče. Chceme se v Teplicích prezentovat naším způsobem hry a vyhrát. Pracujeme s tím každý den, každý trénink, každou hru – hráče směřujeme k tomu, že chtějí vítězit,“ motivuje rodák z Nové Bani.

„Středeční zápas s Teplicemi určitě musíme zvládnout,“ burcuje Jakub Brabec. „Když si zpětně promítnu poslední zápas, který jsme tam odehráli, tak to nebyl úplně nejlepší výkon. Věřím, že teď tam přijedeme a zvítězíme,“ naráží na duel ze září 2019, kdy viktoriáni se žlutomodrými pouze remizovali 1:1.

„Teplice dá se říci hrají o život, o záchranu v lize. My ale také hrajeme o život, protože na podzim jsme ztratili moc bodů. Abychom se vyhoupli více nahoru, což všichni chceme a je to pro nás moc důležité, tak o to více musíme nyní šlápnout,“ uvědomuje si Jakub Brabec. „Chceme v průběhu celého zápasu ukázat, na čem na tréninku pracujeme. Že jsme silnější než na podzim a umíme proměňovat zajímavé šance, které nás dovedou do úspěšného konce,“ doplňuje Bakoš.

Jak budou trenéři řešit absenci dalších dvou hráčů? „Jsou připraveni další hráči i možnosti. A už způsob hry, nebo post za post. Připravujeme se na zápas a já věřím, že se rozhodneme pro správnou variantu, budeme silní na hřišti a fanouškům ukážeme vytvoření zajímavých šancí a jejich proměnění,“ odpovídá Baky.

V Teplicích z Plzně hostuje talentovaný stoper Šimon Gabriel. Jak se k němu právě Marek Bakoš vyjádřil? „Je dobře, že Gába hraje. Sledujeme zápasy, co odehrál, i jeho výkony. Prosadil se do základní sestavy, určitě je to zajímavý hráč v portfoliu FC Viktoria Plzeň. Jsme rádi, že ukazuje, že fotbal hrát umí, rozvíjí se. Je tedy možné, že se do Plzně za určitou dobu vrátí.“