V loňském roce hrál na pražské Letné v plzeňském dresu stěžejní roli. Spolehlivě odvracel útoky domácích a dokonce jeden přesný zásah přidal. Obránce Roman Hubník se obdobně skvělou formou prezentuje i v současném ligovém ročníku.

Na zápas 26. ligového kola, ve kterém Sparta Praha přivítá Viktorii Plzeň, se kapitán Viktorie těší. „Jsem rád, že konečně přijde další konfrontace mezi Spartou a Plzní, protože na to všichni fanoušci v současné situaci čekají. Zápas může rozhodnout o tom, kterým směrem se budou ubírat naše poslední zápasy,“ potvrzuje Hubník. „Zůstáváme nohama na zemi a jedeme na Spartu udělat co nejlepší výsledek i proto, že nás ještě čekají další čtyři zápasy. Utkání na Spartě bude důležité, ale zvládnout zbytek sezóny je snad ještě důležitější,“ přemýšlí plzeňský obránce.

Do utkání proti svému nejbližšímu pronásledovateli půjdou viktoriáni s osmibodovým náskokem. „Je to samozřejmě lepší, než jet na Spartu s tříbodovým náskokem a třeba s nevýhodným vzájemným zápasem. Uděláme všechno proto, aby po zápase zůstal nᚠnáskok minimálně stejný,“ říká Roman Hubník. Šlágr 26. kola Synot ligy vzbuzuje hodně zájmu, kapitán Viktorie se ale nenechává vyvést z míry. „Pro mě je to zápas jako každý jiný. Víc se o tom mluví spíš v médiích, než v naší kabině. My zkrátka jedeme na Spartu za kvalitním soupeřem a já se na zápas těším,“ dodává.

Zápasy dvou největších rivalů posledních let bývají vyhrocené i na hřišti. Vždy v pěti posledních ligových střetnutích Sparty a Viktorie padlo celkem 41 žlutých karet a 4 karty červené barvy. „S emocemi ani přemotivovaností problém nemám. Možná, když jsem byl mladší, ale teď to už snad nehrozí. Může se stát samozřejmě cokoliv, ale věřím, že u mě ani u nikoho ze spoluhráčů nenastane nějaký kolaps nebo blikanec,“ uzavírá Roman Hubník.