Hrál jen ve druhém poločase, připsal si dva góly a rozhodl o vítězství Viktorie v poměru 2:0. Duel Plzeňanů proti norskému Stabaeku proměnil Michal Ďuriš ve vlastní show.

„Chtěli jsme vyhrát a to se naštěstí podařilo. Vím, že je to jen příprava, ale pocit vítězství jsme již potřebovali. S Legií Varšava jsme tomu byli blízko, vyšlo to až dneska,“ oddechl si po závěrečném hvizdu slovenský reprezentant.

Viktoria byla po celý duel aktivnější, především v prvním dějství však byla její převaha bezzubá. „Soupeř dobře bránil, na nás je navíc pořád znát, že do závěru přípravy ještě nějaký čas zbývá. Do šancí se nedostáváme tak lehce, nadřeme se. Jsem ale přesvědčen, že veškeré tréninky se projeví pozitivně v ostrých zápasech,“ věří nejlepší střelec úřadujících šampiónů.

Do ostrého zápasu zbývají necelé dva týdny, dle dvou vstřelených branek norskému soupeři vkročí Michal Ďuriš do jara v dobré pohodě. „Cítím se dobře, ačkoliv ideální to ještě není. Nicméně jsem rád, že to tam padá i teď. Hlavní prověrky však přijdou až v soutěžních zápasech. A já jsem přesvědčen, že na ně budeme dobře připraveni.“

Fotogalerie