Na otázky odpovídal před doletem do Kazachstaánu TomᚠChorý a asistent trenéra Jan Trousil.

 Ke kterému soupeři se dá Tobol Kostanay přirovnat?

Bavili jsme se o tom v kabině. Tobol je na úrovni týmů kolem osmého, devátého místa naší ligy. Rozhodně to není špatný soupeř. V Evropské konferenční lize vyřadili tým z Finska, Basilej a v posledním kole Derry City. Určitě se nejedná o špatný tým. Mají rychlostní typy hráčů a většinu kvalitní na míči. Musíme být ohromně obezřetní v obraně a každou naší situaci, která se nám naskytne chceme využít. Jedeme do Kosatnaye pro to, abychom uhráli velmi dobrý výsledek do odvety.

Jak jste tomu náročnému cestování pozměnili režim?

Co se týče cestování, tak je pro nás Tobol nejhorší variantou. Stalo se a my se tomu musíme přizpůsobit. Zůstaneme v našem klasickém režimu a našem pásmu. Nebudeme se podřizovat časovému posunu. Budeme chodit spát pozdě v noci, snídat v čase, kdy je v Kazachstánu oběd. Nechceme kvůli dvou dnům přehazovat rytmus. Zůstáváme normálně v našem evropském časovém pásmu. Nechceme, aby dostal organismus na dva dny nějaký šok.

Spalo se i na hotelu v Praze. Je tohle už součástí toho pozměněného režimu?

Je to vynuceném tím, že odlétáme brzo ráno. Přiletíme po deseti hodinách letu, protože máme ještě přestávku v Bulharsku. Nestihneme ani trénink, tudíž proto měli hráči ráno rozcvičení. Včera jsme měli jen předzápasový trénink, tudíž proto jsme zvolili variantu odjezdu po tréninku a krátké protažení dnes před odletem.

Tomáši, jak hodlᚠtrávit ten dlouhý let?

Mám stažené nějaké seriály, ale ten let je opravdu dlouhý. Budu se muset asi i projít po letadle. Nedokážu na těchto cestách usnout. Byli to dlouhé, ale zvládneme to.

Co víte o Tobolu?

Viděli jsme soupeře na videu. Mají rychlé kraje. Jsou šikovní s balonem. Zejména levá strana bude velice nebezpečná. Budeme si na to dávat pozor. Myslím, že teď jsme ve velice dobré psychické náladě. Máme za sebou šest vítězství, takže to nám hodně pomáhá. Cítíme se dobře.

Co očekávᚠod toho zápasu?

Určitě to bude bojovné utkání. Viděli jsme jejich zápas s Derry city. Šlapali do toho, nevynechají jediný souboj. Budou agresivní. Budeme to nepříjemný zápas, ale musíme se s tím vypořádat.