Viktorka zakončila přípravy atraktivním duelem s tureckým Besiktasem Istanbul. Na zaplněném stadionu v Kufsteinu branky k vidění nebyly, přesto se Milan Havel s Pavlem Horváth shodli na tom, že zápas byl kvalitní prověrkou před důležitými zápasy.

„Myslím si, že generálka se povedla. Hráli jsme s velice kvalitním soupeřem, což jsme potřebovali. Řekl bych, že to byl super zápas, přišlo spoustu lidí, bylo to trochu vyhecované a splňovalo to parametry soutěžního zápasu. Byla to kvalitní prověrka, nikdo se nezranil, což je důležité a jedeme dál,“ zhodnotil utkání na závěr přípravy krajní obránce Viktorie Milan Havel. 

„Odehráli jsme těžký zápas na výborném hřišti a před velkou kulisou. Je to pro nás dobré porovnání s týmem, který má velké ambice. Šance soupeře jsme dobře eliminovali a myslím si, že jsme zápas měli vyhrát, protože jsme si vytvořili dvě opravdu velké gólové příležitosti. Bohužel jsme je neproměnili, ale máme ještě týden na to, abychom to do ostrých zápasů zlepšili,“ prozradil po zápase asistent trenéra Pavel Horváth.

S výkonem defenzivy panovala u českého reprezentanta spokojenost. „Každá nula je dobrá, obzvl᚝ pro nás obránce. Směrem dozadu rozhodně panuje spokojenost. Myslím si, že měli jedinou šanci v první půli, jinak si další nevytvořili a my jsme naopak mohli ten zápas rozhodnout, protože jsme měli spoustu příležitostí. Vašek Pilař tam krásně trefil balon nůžkami,“ sdělil hráč s číslem 24.

„Cítím se dobře. Trénovali jsme dost, takže to není úplně tak, že bych měl lehké nohy, ale jsem rád, že jsem dnes mohl hrát celý zápas, protože to je pro hráče vždy dobré. Máme ještě týden na to, abychom vše vyladili pro předkolo. Věřím, že to zvládneme,“ zakončil „Havlis“.

Viktoriány už 20. července čeká zápas druhého předkola Ligy mistrů. „Myslím si, že jsme připravení, abychom fanoušky doma přivítali na plném stadionu a pomohli nám k tomu být v pohárech už prvním zápase a měli jsme tak čistou hlavu do dalších duelů,“ řekla ke konci přípravy a blížícímu se zápasu legenda klubu Pavel Horváth.

Fotogalerie