Originální výstavu přichystala pro své fanoušky FC Viktoria Plzeň ve spolupráci s DEPO2015. Do 10. července 2016 budou v areálu bývalého depa plzeňských městských dopravních podniků k vidění obrázky hráčů Viktorie namalované žáky základních škol.

Západočeský klub v projektu Viktorka do škol uspořádal v lednu tohoto roku výtvarnou soutěž, v rámci které dostaly děti za úkol namalovat hráče Viktorie v životní velikosti. Do Doosan Areny přišlo více než 140 výtvorů žáků od prvních do devátých tříd. „Očekávali jsme, že se nám na stadionu sejde kolem dvaceti obrázků a nakonec jsme byli hodně mile překvapeni. Sto čtyřicet obrázků je opravdu neuvěřitelné číslo, všem školám a hlavně pak dětem patří velký dík,“ říká o soutěži tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Vítězné obrázky vybírali hráči přímo na trávníku Doosan Areny a na prvním místě nakonec skončil portrét záložníka Jana Kovaříka, který se následně také osobně setkal s autorkami obrázku.

V areálu DEPO2015 je k vidění více než 50 výtvorů, z každé školy putovala na výstavu minimálně jedna kresba. „Po ukončení soutěže jsme si říkali, že by byla velká škoda obrázky ještě nevyužít. Proto jsme velmi rádi, že se nám podařilo zrealizovat ve spolupráci s DEPO2015 tuto originální výstavu. Věříme, že fanoušci Viktorie se díky ní trochu navnadí na blížící se start nové sezony,“ dodává Hanzlík.

Vstup na tuto výstavu je zdarma. Obrázky jsou k vidění každý všední den od 11 do 19 hodin, o víkendu od 10 do 18 hodin.

Projekt „Viktorka do škol“ byl spuštěn v roce 2015. Za hlavní cíle si dává rozšířit povědomí mezi dětmi na základních školách o plzeňském klubu, vytvořit vazbu a sounáležitost dětí s klubem, nabídnout zážitky spojené s fotbalem, přes populární osobnosti FC Viktorie Plzeň zdůrazňovat důležitost sportování a vzdělání a také budovat vztah dětí ke sportu, především k fotbalu. Do projektu je aktuálně zapojeno 16 základních škol z Plzně a blízkého okolí.

Kromě výstavy obrázků hráčů FC Viktorie Plzeň můžete navštívit v prostoru DEPO2015 výstavu ´Dobrodruzi: Ze Stodu na cestě za novým životem´ a vydat se na dlouhou cestu na Nový Zéland. Interaktivní a hravá výstava pro děti i dospělé, při které pojedete vlakem, lodí, ocitnete se v bažině, v pralese, potkáte velkého náčelníka Maorů Te Hemeru nebo potetujete své tváře a založíte novou vesnici, z vás udělá skutečné dobrodruhy. Výstava je pořádána ve spolupráci se Sladovou Písek, vstupné je 100 Kč pro dospělé a 80 Kč pro děti.

Kreativní zóna DEPO2015

Presslova 14, Plzeň

Otvírací doba: Po-Pá 11:00 – 19:00, So a Ne 10:00 – 18:00

Fotogalerie