Viktorku čeká důležitý nadstavbový souboj na hřišti Slavie. Druhý zápas Skupiny o titul odehraje už v neděli od 19 hodin. Asistent trenéra Pavel Horváth a střelec TomᚠChorý se už na utkání těší a vnímají jeho důležitost.

Svěřence trenéra Bílka čeká v neděli šlágr kola, ve kterém se utkají první dva týmy ligové tabulky. „Je to finálová část ligy, takže se všichni těšíme a máme velká očekávání,“ hlásí před očekávaným duelem asistent trenéra Pavel Horváth.

Majitel třech ligových titulů v červenomodrém dresu si také uvědomuje význam blížícího se duelu. „Je to důležitý zápas v souboji o čelo tabulky, ačkoliv si nemyslím, že bude tím rozhodujícím. Výsledek utkání může hodně napovědět. Ve hře ale bude ještě devět bodů a může se stát cokoliv. Každý zápas v nadstavbě je nesmírně důležitý a nesmíme ho podcenit,“ sdělil.

„Dá se říct, že je to zlomový zápas. Určitě na Slavii nejedeme jen tak. Hrajeme opravdu o dost a když to zvládneme, tak se můžeme radovat společně s našimi fanoušky,“ přiznal důležitost zápasu také kanonýr FCVP TomᚠChorý.

Plzni se v posledních letech na hřišti sešívaných příliš nedařilo. „Dlouhodobě tam nemáme dobrou bilanci, ale věřím, že to teď zvládneme a odvezeme dobrý výsledek,“ pokračoval urostlý útočník.

„Chceme naší nepříjemnou sérii zlomit. S ohledem na to, jak soupeř hraje, přemýšlíme i nad změnou rozestavení,“ avizuje klubová legenda možné taktické změny. 

TomᚠChorý, který je společně s JDB nejlepším střelcem Viktorky v jarní ligové části, se společně se svými spoluhráči již na zápas těší. „Soupeři nenecháme na hřišti ani metr prostoru. Cítím, jak jsou všichni natěšení a chtějí bojovat. Myslím, že to v zápase bude určitě vidět,“ prohlásil. 

V posledním utkání proti pražskému týmu vstřelil hráč s číslem patnáct krásný vyrovnávací gól. „Vyměnil bych ho za tři body. Doufám, že se nám to povede teď. Všichni musíme makat jeden za druhého a můžeme uspět,“ vrátil se „Choras“ k poslednímu vzájemnému střetnutí. 

Do zápasu budou trenérům chybět dlouhodobě zranění Filip Kaša a Ondřej Pachlopník. „Kromě nich tam nějaké malé oděrky máme, ale není to nic, co by ovlivnilo sestavu,“ vysvětlil na závěr „Horvi“.