První zápas na Dálném východě dopadl lépe pro Západočechy, kteří si z Kazachstánu přivezli vítězství 2:1. Do domácí odvety tak nastupují s výhodou jedné branky.

První poločas přinesl spoustu šancí, ale branku žádnou. Do první větší příležitosti se dostal Roman Asrankulov, ale v dobré příležitosti přestřelil. V jedenácté minutě zahrozili také Západočeši. Z pravé strany poslal balon do vápna Honza Kopic a posadil ho přesně na hlavu Pavla Šulce. Ten bohužel mířil přesně do míst, kde stál brankář Konovalov. Ve třicáté čtvrté minutě přišla jedna z větších příležitostí Tobolu. Balon ve vápně propadl až k Miljanu Vukadinovičovi, bratrovi českým fanouškům známějšího Vukadina Vukadinoviče. Ten balon propíchl na Muzhikova. Staněk mu ale balon ukradl od nohy.

Čtyři minuty po začátku prvního poločasu vyzkoušel pozornost Jindřicha Staňka Samat Zharynbetov, ale ani tentokrát našeho brankáře neohrozil. V šedesáté čtvrté minutě to zkoušel nůžkami TomᚠChorý, jenže mimo. Pak už se ale začaly dít věci. Nejprve na zadní tyči číhali Cadu a premiérovou brankou otevřel skóre zápasu. V devadesáté minutě ho následoval LukᚠKalvach, který upravil na 2:0. Jenže v závěru přišla ruka Lukáše Hejdy a Kazaši korigovali na rozdíl jediné branky.

Dnes se tak na trávníku Doosan Areny rozhodne o tom, kdo postoupí do skupiny Evropské konferenční ligy.

,,Cítíme, že jsme nabrali další energii. Řekl bych to takhle, tým vypadá dobře. Nevidím v tuto chvíli nějaký signál, který by ukazoval, že nejsme dobře připraveni. Právě naopak, jsme připraveni," řekl na předzápasové tiskové konferenci hlavní trenér Miroslav Koubek. 

Statistiky úvodního zápasu

FC TOBOL KOSTANAY x FC VIKTORIA PLZEŇ

Držení míče – 50% x 50%

Střely na bránu: 7 - 6

Střely mimo: 5 - 4

Rohy: 6 -8

Ofsajdy: 1 - 0

Fauly: 12 - 20

Diváci: 8420