Nadcházející zápas s Bohemians 1905 bude věnován projektu Viktorka do škol. Co tomu říkají trenér Pavel Vrba a útočník Michael Krmenčík? A co od duelu očekávají?

Žáci z partnerských škol kreslili hráčské portréty a vy se na ně můžete těšit již v neděli! „Mně osobně se výkresy moc líbily. Je to dobrá věc a pro děti ze škol určitě bude zážitek, že nás tu budou moci v neděli ve velkém počtu podpořit,“ věří Krmenčík. „Fotbal je sport, který patří do škol a my jsme určitě rádi, že se o něj děti zajímají. Čím více dětí ho hraje, tak je to lepší. Projekt klubu, který podporuje fotbal a sport obecně, je velice prospěšný,“ chválí Vrba.

Co od Bohemians jako od soupeře oba očekávají? „Je to běhavé mužstvo, které dobře brání. Na nás bude, abychom se postupným útokem dostali do šancí. Doufám, že navíc dáme na domácím hřišti více gólů a vyhrajeme,“ přeje si nejlepší ligový střelec. „Bohemka ve spoustě zápasů dokázala překvapit i favority. Bude chtít určitě bodovat i u nás, my ale musíme pokračovat v těch výsledcích, které v Doosan Areně máme v poslední době. Ty domácí zápasy máme slušné,“ ví trenér Pavel Vrba.

Michael Krmenčík je ve formě. V posledních čtyřech soutěžních zápasech vstřelil šest branek. „Jeho góly jsou pro nás samozřejmě důležité, ale spoustu situací mu vytváří spoluhráči. Branky střílí, ale je to i o tom, že mužstvo na něj pracuje a on pak v koncovce týmu pomáhá,“ chválí celý tým trenér Vrba. „Ty moje góly z venku bych radši vyměnil za bodové zisky. Ale nemůžu se schovávat za to, že mi góly nedělají dobře. Za body bych je však vyměnil, nicméně jsem rád, že jsem ukázal, že i po zranění umím být silný,“ netají Krmenčík.

Viktoria nemůže počítat pro zápas s Davidem Limberským, který je zraněný.