Zápas se Spartou? Vůbec nejvyšší výhra Západočechů nad soupeřem z Letné v historii. Viktoriáni si po nedělní prohře na Slavii tentokrát poradili s druhým pražským „S“ a díky vítězství 4:0 mohl být na pozápasové tiskové konferenci spokojený i Pavel Vrba.

„Byl to zajímavý fotbal se spoustou šancí z naší strany. Dali jsme čtyři góly, což je samozřejmě super. Ale celkově to byl zápas v pohybu a tempu. Zvládli jsme to velice dobře,“ hýřil spokojeností hlavní kouč Viktorie.

Pětapadesátiletý stratég se následně pustil do krátkého hodnocení jarní části sezony. „Podle mě jsme odehráli velice dobré jaro, určitě lepší než třeba minulý rok. Z tohohle pohledu to nebylo špatné, bohužel se nám nepodařilo vyhrát na Slavii, což je komplikace. Za stavu 0:0 jsme měli stoprocentní příležitost, ale neproměnili jsme ji,“ věděl Vrba.

„Neberu to (utkání se Spartou) jako výkon jara, ale spíš koukám na sezonu jako celek. Momentálně víme, že můžeme skončit nejhůře druzí, což si myslím, že není úplně špatné umístění. Na druhou stranu koukáme stále výš a uvidíme, jak dopadne zápas Slavie s Jabloncem,“ doplnil trenér Plzně krátce po skončení vítězného duelu nad Spartou.

Fotogalerie