Na výkon z prvního poločasu v Jablonci budou chtít navázat viktoriáni doma proti Teplicím. Chtějí ukončit nepříznivou čtyřzápasovou sérii bez vítězství. To potvrdil v rozhovoru Milan Havel i trenér Adrian Guža.

Kvůli zranění se Milan Havel vrátil do hry po více než měsíci. „Cítím se dobře, lýtko vydrželo plnou zátěž i zápas. Věřím, že to mám už za sebou a bude to držet. Sledovat zápasy z televize je to nejhorší, co může být, člověk chce týmu pomoci a nemůže. Znovu už bych to zažít nechtěl,“ doufá. Zároveň si přeje, aby se tým odrazil alespoň od výkonu v první půli. „Ten byl fakt dobrý, cítili jsme se dobře a věřím, že se od toho odrazíme. Nevím, co se stalo pak. Celkově jsme v poslední době napáchali hodně škody, tak je dobře, že jdou teď zápasy rychle za sebou a nebudeme se v tom moc patlat. Musíme do toho dát všechno,“ má jasno.

Na první poločas v Jablonci by rád navázal i trenér Guža. „Je to logické, že se budeme v tomto směru věnovat pasáži, která byla dobrá jak z pohledu hráčské kvality, tak i té systémové. O tento kvalitní výkon z první půle se budeme chtít opřít. Zároveň ale věřím, že i na základě věcí, co máme za sebou, podáme dobrý výkon v celém zápase a potěšíme nejen fanoušky, ale i sami sebe velmi potřebným vítězstvím,“ říká kouč Viktorie.

Toho také potěšil návrat uzdravených Milana Havla a Joela Kayamby. „Dnes už s námi navíc trénoval i Pišta Mihálik. Je to podstatné, chceme mít zdravé hráče, aby na sobě mohli pracovat a zlepšovat se. Věřím, že nám pomůžou k tomu, abychom byli silnější i v konkurenčním prostředí,“ libuje si Adrian Guža. V základu hrál po delší době Jean-David Beauguel a trenérovi se za důvěru odvděčil gólem: „Dostal zaslouženou šanci. Tak si představuji odpověď hrotového hráče, vstřelil gól a zároveň podržel těžké balony, napojil středovou formaci a křídla v útočné činnosti. Za to jsem rád. Přišel tam i Kobra a dostal se do šance. Věřím, že nám oba pomůžou k tomu, abychom nastartovali novou vítěznou sérii,“ říká Guža.

Úterní duel bude věnován podpoře Nadace pro transplantace kostní dřeně, což viktoriáni vítají. „Je to super. Na podporu NTKD se zapojila spousta lidí z klubu. Je úžasné, že takové organizace fungují, zvl᚝ v této těžké době. Věřím, že jim uděláme radost a vyhrajeme i pro ně,“ říká Milan Havel. „Je to úžasná myšlenka, obzvl᚝ dnes. Kampaň mají postavenou na tom, že neexistuje žádná přestávka. Lidi potřebují pomoci a ta myšlenka je úžasná. Rádi tuto Nadaci podpoříme, je to skvělý nápad,“ dodává Guža.


Jak můžete pomoci Nadaci pro transplantace kostní dřeně v této době? Navštivte www.kostnidren.cz a najdete více informací.


Teplice na konci listopadu vyměnily trenéra, tým převzal Radim Kučera. Od té doby žlutomodří uspěli v Mladé Boleslavi a remizovali s Olomoucí. „Změna vždy přináší nějakou energii a emoci. My ale máme pod kontrolou nᚠpřístup, nasazení a velkou sílu v domácím prostředí. To, že se to minule otočilo proti nám, věřím, že znamená, že budeme ještě více soudržnější a opět zvítězíme,“ říká Adrian Guža. „Teplice teď udělaly nějaké body a budou na tom psychicky dobře. Ale my musíme prostě koukat na sebe. Řekli jsme toho už spoustu, nadělali jsme hodně škody, musíme se semknout a potěšit naše fanoušky,“ uzavírá Milan Havel rozhovor.

- pro lepší zobrazení doporučujeme zobrazení ve full screen (druhé tlačítko zprava)

Magazín Viktorián ve formátu PDF ke stažení