VIktoriáni do 19 let se dnes navždy zapsali do historie klubu. Podařilo se jim totiž porazit Bayern Mnichov na jeho vlastní půdě! A vítězství je o to cennější vzhledem k průběhu zápasu. Západočeši totiž předvedli fenomenální obrat z 0:1 na 2:1! „Byli jsme odměněni za nᚠtýmový a extrémně pracovitý výkon,“ uvedl trenér Ondřej Šiml.

Duel s velice kvalitním soupeřem se ale vůbec nevyvíjel ideálně. Viktoriáni sice hráli velice dobře a vytvořili si hned několik příležitostí, v branky je ale nepřetavili. V jedné ze šancí selhal Pavel Hašek. „Bál jsem se, že nám to prohraje zápas, ale kluci to otočili a mně spadnul velký kámen ze srdce,“ popsal své pocity 17letý hráč, jenž závěrečnou fázi utkání sledoval už z lavičky.

„To že si vytvoříme tolik šancí na Bayernu, jsme nečekali. Ale musíme je proměňovat, což se nám nedařilo. Byla to trochu beznaděj,“ vysvětlil Šiml. „Ale kluci sehráli závěr fantasticky, pořád šli za gólem a když dali první, šli naplno i za tím druhým! Ty pocity teď jsou senzační! Byli jsme odměněni za týmový a extrémně pracovitý výkon.“

Rozhodující branku si nakonec v 91. minutě připsal stoper Jan Paluska, jenž tak naplno odpálil ohňostroj viktoriánské radosti. „Byl to neskutečný pocit. Hned jak jsem dal gól, tak už jsem jen koukal, kdo všechno za mnou běží,“ usmíval se po závěrečném hvizdu. „Když dáte takový gól v 90. minutě a ještě proti Bayernu, je to nepopsatelné. Budu si to určitě pamatovat až do konce života!“ uzavřel.

Fotogalerie