V pondělí 18. května se od 18 hodin střetne FC Viktoria Plzeň s FC Vysočinou Jihlava. Pokud svěřenci trenéra Miroslava Koubka těžký souboj zvládnou, stanou se potřetí během pěti let mistry Synot ligy. Závěrečný krok, který bývá nejt잚í, chtějí viktoriáni zvládnout.

„Toto mužstvo je vyspělé a myslím, že si dobře uvědomuje, v jaké se nacházíme fázi a jaký přišel čas. Ten tým zažil podobné koncovky, má z historie ponaučení, takže lídři uvnitř mužstva dokáží ty ostatní správně namotivovat a nasměrovat,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Jihlava ale určitě nedá viktoriánům nic zadarmo, v podzimním měření sil Vysočina Viktorii dokonce porazila na svém hřišti 2:1. „Je před námi velice dobrý soupeř, je to brejkové mužstvo s mimořádně kvalitním přechodem do útoku. Má tam rychlostní hráče i další dostatečně technicky vybavené hráče. My to víme a na podzim to poznání bylo pro nás až moc kruté,“ zamýšlí se kouč Plzně.

O pondělní zápas je mezi fanoušky obrovský zájem, určitě bude vyprodáno. Ve středu ráno šlo do prodeje posledních 140 vstupenek a u pokladen Doosan Areny stály zástupy lidí. „Ve středu ráno tady byla opravdu velká fronta. Je to potěšitelné, zájem je obrovský. Je to další důkaz, že diváci za tím mužstvem jdou. Sice jsme ligu ještě nevyhráli, ale je vidět, že jsme odvedli kus dobré práce,“ dodává Koubek.

Plzeňský trenér se se svým týmem připravuje na Jihlavu jako na každý jiný zápas, k dispozici má téměř kompletní kádr, kromě dlouhodobě zraněných a vykartovaných hráčů může do zápasu počítat se všemi. „Je to dané, TomᚠHořava a Ondřej Vaněk jsou vykartovaní pro tento zápas a musíme si poradit jinak. Oproti Spartě nám tedy chybí dva hráči a po zdravotní stránce je to stejné jako před týdnem. Věřím, že se nám podaří tým patřičně připravit,“ doplňuje trenér Viktorie.

Zkušený kouč stojí před velkou metou. Viktorii může dovést ke třetímu poháru pro mistra ligy, sám pak může oslavit premiérový zisk titulu. „Nepodléhám nějaké přehnané nervozitě, ale kdybych řekl, že ji vůbec nemám, tak bych lhal. Nervózní jsem před každým utkáním i před přátelským zápasem, vždy jako trenér máte největší zodpovědnost a před takovým finále je to totéž. Jestli člověk cítí, že to může být poslední krok k titulu, tak ten tlak se bude stále více stupňovat, ale s tím se člověk musí vyrovnat,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.