Před odletem do Florencie odpovídali na otázky novinářů obránce Robin Hranáč a asistent trenéra Jan Trousil.

Viktoria má náročný program, jak jste na tom s fyzickými silami?

Myslím, že jsme na tom dobře. Výhra se Slavií nám pomohla hodně psychicky, chtěli jsme vyhrát. Potvrdili jsme si, že můžeme hrát s evropskými týmy, kterým Slavia také je, jsme namotivovaní a chceme historický úspěch.

Když se řekne semifinále evropského poháru, co se ti vybaví?

Je to blízko, jsme od toho jeden zápas. Může se stát cokoliv. Fiorentina je sice papírově silnější, ale je to blízko a uděláme pro to všechno.

V posledních zápasech Viktoria disponuje skvělou defenzivou, budete sázet na tu svou hru?

Podle mě se musí každý tým opírat o pevnou defenzivu. Když nám to vzadu jde, je to určitě výhoda a musíme se od toho odrážet.

Čekáte, že bude Fiorentina hrát jinak než v Plzni?

Myslím si, že to bude trošku jiné, protože domácí prostředí vás víc nabudí. Budou asi namotivovanější a budou se chtít o to víc porvat.

Jaké čekáte prostředí ve Florencii?

Koukali jsme na sestřihy ze zápasů. Bude to určitě těžký zápas, nevím jak atmosféra, to nám trenéři ještě řeknou a připraví nás na to.


Trenéra, co očekáváte od odvety?

Asi se nedá očekávat, že by se nějakým způsobem změnil styl hry Fiorentiny. Pořád to bude o dominantním držení míče. My budeme chtít vycházet ze zabezpečené obrany, tak jako v Plzni, s tím, že budeme chtít být více aktivní směrem dopředu.

Fiorentina si v Plzni moc šancí nevytvořila, budete na to chtít určitě navázat..

Určitě, ale chceme ze zabezpečené obrany být více aktivní nahoře a být schopní ohrozit branku Fiorentiny. Jedeme tam s tím, že je to pro nás finálový zápas, který je jen na jedno utkání. Chceme uspět, budeme tam mít výborné fanoušky, těšíme se na to a věřím, že se budeme vracet šastní.

Vrací se někteří hráči, jak je na tom Jhon Mosquera?

Mosqi se s námi po zranění začal připravovat a bude připraven k zápasu.

Jak je na tom tým fyzicky s ohledem na náročný program?

Myslím si, že kluci, že po zápase s Fiorentinou a Slavií není debat o tom, že nenajdou zbytky sil. Nazval bych to tak, že jedeme na finále, každý z kluků takový zápas chce hrát. Věřím, že každý, kdo do zápasu půjde, odevzdá maximum a udělá vše proto, abychom postoupili.

Minule někteří hráči zaskakovali za stálice, nakolik Vám zamotali hlavu?

Je to příjemné, když víme, že sice nehráli tolik, ale pak nastoupili a zápas odehráli naprosto suverénně. Je to pro nás jen dobře.