Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek před utkáním 4. kola základní skupiny Evropské konferenční ligy proti GNK Dinamo.

Trenére, jak Vás láká zajistit si postup už po čtvrtém kole?

Máme za sebou půlku skupiny, druhá polovina je před námi. Z první poloviny máme devět bodů a víme, že jednoznačně musíme ještě nějaké udělat. Zítra na to máme první možnost a uděláme všechno proto, abychom to zvládli a zase nějaký bodík přibyl, a tím by se pozice upevnila.

Jak velká komplikace je zranění Matěje Vydry?

Je to komplikace, protože jsme měli k dispozici čtyři hroáky. Samozřejmě se dá různě variovat s rozestavením a počtem hráčů nahoře. I v samotném faktoru střídání se nám zúžil manévrovací prostor. Přiznávám, že to komplikace je, zbyli nám poslední dva útočníci a neumím si představit, co by následovalo, kdyby tam byl ještě nějaký výpadek. Museli bychom si poradit, ale dostali jsme se v těchto pozicích do napjatějších pozicí.

Je pro vás impuls výhra na Slavii?

Obecně platí, když se podaří poslední zápas, tak mužstvo se dostane do dobrého psychického stavu, takže věřím, že se tato zkušenost potvrdí.

V čem jste se poučili ze zápasu v Záhřebu, co by Vašima očima mohlo vypadat lépe?

Já s tím zápasem byl spokojený, vyhráli jsme na těžké půdě s těžkým soupeřem a převládají ta kladná poučení z toho zápasu, takže žádné negativní bych nehledal.

Co Vám řekl poslední zápas Dinama ve Varaždinu?

Samozřejmě jsme zápas viděli, pokud jde o herní projev a dění na hřišti, tak Dinamo v zápase dominovalo a soupeř hrál velmi poctivě do obrany. Dinamo by vyrovnalo v nastavení, tak bylo o level lepší tým, než domácí Varaždin, takže potvrdili svoji kvalitu, hlavně jejich silnou technickou stránku a z toho pramenící velmi dobrá kombinace. Víme, že teď nedávají tolik branky, bylo by dobré, kdyby jim to vydrželo. Asi jim chybí Petkovič, ale my to máme taky tak.