Hodnocení hlavního trenéra Miroslava Koubka a hráčů po úvodním duelu na hřišti Teplic.

„Je to pro nás zklamání,“ zahájil pozápasovou tiskovou hlavní trenér Viktorie Miroslav Koubek. „Určitě jsme si dnešní utkání představovali jinak. Věděli jsme, jak bude dnešní utkání vypadat. Teplice se tímto fotbalem prezentují zejména doma už delší čas. Jedná se o urputný, komplexní styl hry směrem do defenzivy. Mají směrem do ofenzivy šikovné hráče, které jsme měli pochytat, ale právě s tím jsme měli menší problémy. Z jedné této akce právě pramenila penalta,“ pokračoval.

Kde byl podle trenér problém? „Podstatným problémem v prvním poločase bylo, že jsme se nedostali přes urputný blok Teplic. Z toho jsem zklamaný. V tomto směru jsme udělali málo. Chyběla mi tam větší nabídka u ofenzivních hráčů. K tomu se přidala zdlouhavá rozehrávka. Toto z naší strany nebylo dobré. Teplice nás v tomto směru držely na uzdě. Museli jsme na to reagovat. Poslali jsme na hřiště typologicky jiné hráče, změnili rozestavení,“ vysvětloval kouč.

Zlepšení přišlo po trojitém střídání. „Do tlaku jsme se dostali, ale z něj pramenili jen další a další rohové kopy. Tudy vedla cesta se zápasem něco udělat, ale s těmi standardními situacemi jsme naložili prachbídně. Měli jsme s nadsázkou sto rohových kopů, ale nedokázali jsme s nimi správně naložit. Rohové kopy jsme trénovali, ale kvalitativně se to ve hře neprojevilo. To mě velice zklamalo. Teplické vítězství můžeme označit za zasloužené,“ přiznal Koubek.

Ohlasy po utkání Kalvach & Jemelka