Los ve švýcarském Nyonu přisoudil Viktorce v osmifinále švýcarský tým Servette Ženeva. Pojďme si našeho soupeře blíže představit.

Viktoriáni, termíny jsou jasné!

První osmifinálový duel sehrajeme v Ženevě ve čtvrtek 7. března (21:00) na Stade de Genéve, který pojme 30 000 fanoušků a hrálo se na něm například mistrovství Evropy v roce 2008.

O postupujícím mezi nejlepších 8 týmů Evropské konferenční ligy se rozhodne ve čtvrtek 14. března v Doosan Areně. Tady musíme být všichni a společně s vámi udělat maximum pro další historický zápis. Pojďme si ale nyní přiblížit našeho soupeře, který na podzim skončil 3. ve skupině Evropské ligy a v nedávném play off vyřadil bulharský Ludogorec Razgrad.

Viktoria Plzeň se v osmifinále Evropské konferenční ligy vydá po necelých šesti letech znovu do Švýcarska. Tentokrát do Ženevy, kde se utká s místním Servette FC.

Tento klub byl založen už v roce 1890. Během své historie zažíval obrovské úspěchy, ale také pády na samotné dno. Ve 20. století získalo Servette všech svých sedmnáct mistrovských titulů, svůj poslední oslavilo v roce 1999. Dvakrát se tomuto celku podařilo hrát také čtvrtfinále Poháru vítězů pohárů, a to letech 1966/67 a 1978/79.

Doba temna nastala po přelomu tisíciletí, přesněji v roce 2005. V tomto roce klub vyhlásil bankrot a poprvé ve své dlouholeté historii opustil nejvyšší švýcarskou soutěž. Servette se ale podařilo zvládnout propad až na samotné dno své existence a postupem času se dostalo zpět do nejvyšší soutěže. Sezona 2011/2012 tak byla první po návratu do Super League. Hned v úvodní sezoně však znovu hrozil bankrot, ale situaci zachránil majitel hokejového Servette.

V dalších letech klub čekal znovu pád do nižší soutěže a finanční problémy. V roce 2019 se podařilo dostat se zpět do Super League, kterou od té doby hraje nepřetržitě. V loňské sezoně se Servette podařilo umístit na druhém místě a díky tomu se letos poprvé v novodobé historii dostalo do evropských pohárů.


Servette ve druhém předkole Ligy Mistrů nejdříve vyřadilo belgický Gent, následně však nestačilo na skotské Rangers a přesunulo se do Evropské ligy.

Ve skupině Evropské ligy se střetlo s AS Řím, pražskou Slavií a Sheriffem Tiraspol. V této společnosti obsadilo se ziskem pěti bodů třetí místo a čekalo ho první kolo vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Tam potkalo bulharský Ludogorets. Tento dvojzápas rozhodl jediný gól! Ten vstřelil během odvety v šesté minutě Timothe Cognat.