Už tento víkend, to znamená 19. až 21. července, je na programu tradiční Memoriál Stanislava Štrunce, v pořadí již šestnáctý ročník. Letošní obsazení je následovné – ve skupině A se po boku domácí Viktorie Plzeň představí Rangers a MTK Budapeš, skupinu B obsadí FC Minsk, West Bromwich Albion a MŠK Žilina.

Zápasy se odehrají na třech hřištích – v tréninkovém areálu Viktorie v Luční ulici, v Černicích a také na trávníku plzeňského Slovanu. Červenomodří vstoupí do nového ročníku Memoriálu v pátek odpoledne, když od 17 hodin vyzvou na stadionu v Luční ulici obhájce loňského prvenství – skotské Rangers.

V sobotu čeká na Západočechy ve skupině A ještě maďarská Budapeš. „Rangers jsem viděl hrát párkrát v mládežnických kategoriích, jsou organizovaní, takticky dobře připravení, i technicky. Hrají špičku skotské ligy. O MTK toho moc nevím, co očekávat, ale patří k nejlepším týmům v Maďarsku a bude to kvalitní soupeř,“ reaguje na vyzyvatele nový trenér FCVP U19 Ondřej Šiml.

Tradiční Memoriál vidí jako skvělou možnost srovnat se s týmy z jiných zemí. „Určitě je to velká zkušenost, zahraniční konfrontace je výborná. Těmito zápasy roste klukům sebevědomí, více si věří, když mají možnost hrát vyrovnaně s evropskými celky, povzbudí je to ve výkonnosti,“ říká Šiml.

A co si od svých svěřenců před startem 16. ročníku Memoriálu Stanislava Štrunce slibuje? „Chtěl bych, abych viděl všechny hráče v akci v zápasech. Chci vidět, jak se perou o místo, musí být vidět, jestli na to mají,“ uzavírá kouč devatenáctky.

Záštitu letošnímu ročníku dodal primátor města Plzně Martin Baxa.

Po celý víkend můžete sledovat veškeré klubové komunikační kanály, na kterých vás budeme pravidelně informovat o průběhu celého turnaje. Memoriál Stanislava Štrunce má i svou podstránku na webu fcviktoria.cz.

Program turnaje

Pátek 19. 7. 2019
FC Viktoria Plzeň – Rangers (17:00, Luční)
West Bromwich Albion – FC Minsk (17:00, TJ Slovan)

Sobota 20. 7. 2019
Rangers – MTK Budapeš (10:00, Černice)
FC Minsk – MŠK Žilina (10:00, TJ Slovan)
MTK Budapeš – FC Viktoria Plzeň (17:00, Černice)
MŠK Žilina – West Bromwich Albion (17:00, TJ Slovan)

Neděle 21. 7. 2019
Zápas o 5. místo (11:00, Černice)
Zápas o 3. místo (13:00, Luční)
Finále (15:00, Luční)