Poslední domácí zápas sezony 2020/2021 odehrají viktoriáni na domácím hřišti proti ostravskému Baníku. Bez potrestaných Filipa Kaši a Milana Havla. Co nejen k tomu řekli před duelem asistent trenéra Pavel Horváth a obránce Matěj Hybš?

Motivace do závěru ligy je jasná – udržet páté místo v lize a kvalifikovat se do předkol Evropské konferenční ligy. „Když dvakrát vyhrajeme, nemusíme se koukat na nikoho jiného,“ ví Pavel Horváth. „Čeká nás nepříjemný soupeř, Baník Ostrava má velké ambice a silné mužstvo. Rozhodně ale chceme opět dbát na základní věci, jako ja agresivita, nasazení, srdce ve hře. Bez toho to nejde,“ má jasno bývalý vynikající záložník.

„Dá se říci, že zbývající zápasy budou mít stejnou důležitost, jako mělo finále poháru,“ dodává Matěj Hybš. „Musíme k tomu tedy přistoupit úplně stejně. Věřím, že v domácím prostředí navážeme na ten výkon a konečně už dáme i góly a ze zápasu odejdeme jako vítězové. Bude potřeba podat stejně bojovný, ne-li ještě bojovnější výkon s ještě větší kvalitou,“ upozorňuje bek s číslem 11.

Doosan Arena bude nově moci být zaplněna z 20 % její kapacity! Jak se dostat na stadion jsme psali v článku, vzniklo i nové testovací místo. „Fanoušci na stadion určitě patří, není to žádné klišé. Je to největší motivace, když vidíte lidi, kteří si na vás udělali čas, aby vás podpořili. I pro ně budeme chtít podat dobrý výkon,“ slibuje Matěj Hybš. „Všichni v klubu jsme rádi, že přijde ještě více fanoušků. Kluci na hřišti podporu určitě rádi ucítí,“ potvrzuje Pavel Horváth.

Kvůli karetnímu trestu nebudou moci do zápasu nastoupit opět Filip Kaša a nově také Milan Havel. „Jsou tam ale další kluci, kteří čekali na šanci. Teď ji dostanou a uvidíme, jak se k tomu postaví. Věříme, že jsou všichni připraveni,“ říká Horváth. „Fotbal takové situace přináší. V ideálním případě samozřejmě obrana hraje stále pospolu a vždy se mění maximálně jeden hráč, vinou lehčích zranění, karetních trestů a tak dále. Ale jinak věřím, že to nebude velký problém. Brání a útočí celé mužstvo, na tréninku jsme všichni spolu a každý bude odhodlaný předvést výkon kvality Viktorie Plzeň,“ nevidí v absenci hráčů větší problém Matěj Hybš.