Ve středu v podvečer zaznamenali viktoriáni již sedmou ligovou výhru v řadě! Triumf 2:0 na půdě Baníku Ostrava řídil zejména Pavel Bucha, který ke svému desátému gólu v letošní sezoně, kterým se zařadil mezi nejlepší střelce FORTUNA:LIGY, zapsal i asistenci na trefu Honzy Kovaříka. Spolu s ním okomentoval zápas Adrian Guža.

„Týmový výkon nám přinesl zaslouženou výhru,“ začal s hodnocením lodivod Viktorky. „Cením si tohohle vítězství, protože tady se nevyhrává lehce. Baník je dobře organizovaný, chce nějakým způsobem měnit styl a rytmus hry. Velmi nám pomohl gól na 2:0 a také střídání, že tam šli kluci ve velmi dobré formě,“ pokračoval.

Podobný názor měla i hvězda tohoto duelu. „Byl to hodně těžký zápas. Pomohla nám penalta, kdy jsme se trochu uklidnili. Dost jsme se nadřeli, na druhý gól jsme čekali dlouho. Museli jsme jezdit na krev a to se naštěstí vyplatilo, protože pak nám to tam padlo podruhé,“ prozradil Pavel Bucha.

Vedoucí branku vstřelil po půl hodině hry právě dvaadvacetiletý štírek, který se postavil k penaltovému puntíku. Celkově už podruhé v plzeňském dresu a podruhé proměnil suverénně. Stává se snad z něho nový exekutor? „Dá se to tak říct. Teď si věřím, cítím důvěru od kluků i trenéra, takže je pro mě lehčí si to vzít a proměnit,“ odpověděl s úsměvem středopolař FCVP.

K úspěšnému zásahu přidal i asistence a na čele produktivity tak ještě zvýšil svůj náskok. S deseti brankami a sedmi přihrávkami na gól vévodí kanadskému bodování ligy. Sám se tím však nijak nezabývá. „Dělám hlavně vše pro to, aby se nám jako mužstvu dařilo a abychom vyhrávali,“ řekl skromně ke svému úspěchu.

Proti Spartě se trefil LukᚠKalvach, s Mladou Boleslaví vstřelil hattrick Aleš Čermák a dnes přišla řada na třetího ze záložní formace Viktorky. „Jsem za ně velmi rád. Je to skvělé, jak si sekundují a dokáží si vyhovět nejen herním způsobem. Nejsou silní pouze hrou dopředu, ale i běžecky a v osobních soubojích,“ chválí své diamantové trio Adrian Guža.

Fotogalerie