Viktoria Plzeň podává oficiální protest proti výkonu rozhodčích v utkání 13. kola FORTUNA:LIGY mezi Viktorií Plzeň a MFK Karviná. Zarážející je především dvojí metr při posuzování situací v pokutovém území na obou stranách hřiště.

Zatímco v situaci ze 45. minuty utkání byl po intervenci VAR odvolán gól Tomáše Chorého, na druhé straně hlavní rozhodčí ani VAR neintervenoval ve chvíli, kdy došlo ke zjevnému faulu hned na dva hráče Viktorie Plzeň.

Konkrétně jde o následující situace:

• V čase 56:57 došlo k zahrání rohového kopu našeho týmu. V čase 56:59 je v pokutovém území stažen hráč LukᚠHejda hráčem hostujícího týmu Jiřím Fleišmanem, a tím pádem dochází ke zmaření zjevné brankové příležitosti bez možnosti hrát míč. Na tomto základě měl být nařízený pokutový kop a udělena ČK.

• V čase 57:00 zároveň dochází k držení za dres našeho hráče Tomáše Chorého hostujícím hráčem Sebastianem Boháčem, který znemožňuje našemu hráči pohyb k míči a dostat se tak do brankové příležitosti.

Obě situace jsou zcela zřejmé z dostupných videozáběrů i fotografií.

„Nᚠprotest se týká zjevného porušení pravidel rozhodčím utkání, který měl přestupek před sebou a také VAR, který měl dle protokolu intervenovat. Rozhodnutí hlavního rozhodčího Dominika Starého a nečinnost VAR Tomáše Kocourka v daný okamžik nás jednoznačně poškodilo a mělo vliv na průběh samotného utkání a stejně tak na jeho konečný výsledek,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„V dnešní době, kdy je k dispozici VAR a na každý inkriminovaný moment je možno se podívat z několik kamer a z několika úhlů pohledu, jsou pro nás výše uvedená rozhodnutí všech rozhodčích a týmu VAR absolutně nepochopitelná. Proto jsme se rozhodli podat oficiální protest,“ dodal.