Dobrých zpráv není nikdy dost! Po postupu do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy máme v Plzni další důvody k radosti. Naši hráči si od pondělí plní reprezentační povinnosti. Trojice TomᚠChorý, Robin Hranáč a Pavel Šulc se v pondělí hlásila Ivanu Haškovi, Sampsona Dweha čekají duely za Libérii a Viktora Baiera za český výběr do 19 let.

TomᚠChorý už své kvality předvedl na posledním reprezentačním srazu, kdy se zapsal mezi střelce a byl jedním z těch, kteří se zasloužili o vítězství proti Moldavsku. Vůbec poprvé ale zamíří do seniorského výběru, který řídí Ivan Hašek, dvojice Pavel Šulc a Robin Hranáč.

„Mám obrovskou radost! Je to pro mě čest dostat pozvánku do národního týmu a obléct poprvé dres s lvíčkem na seniorské úrovni,“ říká po nominaci Pavel Šulc.

„Nečekal jsem to, ale udělalo mi to obrovskou radost. Je to další meta, které jsem chtěl v kariéře dosáhnout. Reprezentovat svou zemi je vždycky něco speciálního. Každý mladý kluk o tom sní," dodal Robin Hranáč. 

22. března se utká Česká fotbalová reprezentace v Oslu proti výběru Norska, 26. března poté vyzve český nároďák v epet ARÉNĚ Arménii.

Mezi náhradníky se poté nachází další šestice viktoriánů! Mezi nimi jsou Martin Jedlička, Václav Jemelka, LukᚠČerv, LukᚠKalvach, Jan Kopic a Matěj Vydra. 

Sampsona Dweha a jeho Libérii čeká předkolo kvalifikace Afrického poháru národu proti Džibutsku. První utkání sehrají 20. března a odveta je naplánovaná na 26. března. 

Viktora Baiera pak čekají v brance české devatenáctky hned tři utkání 2. fáze kvalifikace na Mistrovství Evropy do devatenácti let. 20. března vyzvou Gruzii, 23. Itálii a třetím soupeřem 26. března budou Skoti. 

Kluci, gratulujeme a držíme vám palce!