Viktoriáni v Ďolíčku ani potřetí za sebou nevyhráli, tentokráte s Bohemians 1905 remizovali 0:0. Duel zhodnotili trenér Pavel Vrba, brankář Aleš Hruška a obránce LukᚠHejda.

„Z mého pohledu je výsledek zasloužený,“ míní trenér Pavel Vrba. „V prvním poločase byla Bohemka lepší. Přehrávala nás důrazem i soubojově, měla spoustu standardních situací a byla blíže gólu. Ve druhém poločase se to otočilo, zlepšili jsme rozehrávku a přechodovou fázi, měli jsme několik zajímavých situací, ale nedohráli jsme je tak, jak jsme měli,“ mrzelo kouče.

K prvnímu střídání musel sáhnout již ve 35. minutě, zraněného stopera Pernicu nahradil LukᚠHejda. „Ono většinou když jde stoper do hry, tak bez rozcvičky. Jsem na to zvyklý, nebyl v tom problém,“ řekl sám Hejda. A jak zápas viděl? „Na Bohemce to je vždy těžké, více se bojuje, než hraje fotbal. K tomu nás i soupeř donutil, my se s tím ale měli lépe popasovat, zrovna ke konci jsme tam měli poměrně slušný tlak,“ řekl obránce Viktorie.

Aleš Hruška po sedmi inkasovaných gólech v předchozích dvou duelech na Bohemce udržel čisté konto. „Na to já ale fotbal nehraju. Z tohoto hlediska to možná pro někoho je dobrá nula, ale my sem jeli pro tři body a to se nám nepovedlo, takže to není úplně pozitivní,“ odmítl nadšení z individuálního úspěchu. Infarktový moment přišel pár minut před koncem, kdy šli domácí na brankáře Plzně sami, ale Hruška vše včasným výběhem zachránil. „Od toho jsem tady, abych takové situace řešil. Předtím jsem tam moc práce neměl, každý gólman přitom radši chytá. Je to takové na hlavu, musíte držet koncentraci a pak tam v 85. minutě vyběhnout. Znám příjemnější zápasy,“ dodal.

Trenér Pavel Vrba i přes náročný program sáhl pouze k jedné změně v základní sestavě (Limberský – Hloušek). „Když jsou mezi zápasy třídenní pauzy, tak to není takový problém. Neviděl jsem ho ani na hřišti, naopak mi přišlo, že jsme tempo stupňovali a v závěru na tom byli lépe než domácí. V kondici a síle podle mého názoru problém nebyl,“ uzavřel hodnocení Pavel Vrba.

Fotogalerie