Skvělý týden zakončili viktoriáni v neděli odpoledne. Po čtvrteční pohárové výhře nad SønderjyskE si poradili také ve FORTUNA:LIZE s Brnem. Výsledek 4:1 zařídili čtyři různí střelci a jeden z nich, konkrétně Jean-David Beauguel, společně s trenérem Adrianem Gužou zápas okomentovali.

„Cenné vítězství. Tempo, produktivita, intenzita i přechod do útoku, to všechno bylo fajn. Jsem rád, že se ukázala připravenost hráčů, kteří dostali příležitost v základní sestavě. Chlapci dokázali, že jsou fyzicky dobře připraveni a pro nás je to podstatná informace,“ chválil své svěřence Adrian Guža.

„Snažili jsme se neustále hrát do většího počtu gólů,“ zpozoroval slovenský lodivod, avšak našel i malou výtku: „Po čtvrté brance jsme se uspokojili, což musím hráčům jednoznačně říci. Závěr jsme měli uhrát jinak, ale jsme vděční za výhru a výkon ve většině času zápasu,“ řekl trenér k utkání s Brnem.

Adrian Guža pochválil za předvedenou hru v Plzni hosty z jižní Moravy. „Hráli sympaticky, otevřeně. V prvním poločase to pro nás bylo jednodušší tím, že jsme byli pozorní, rychlí a dostávali jsme se přes křídelní hráče do finální části. Naše jasná úloha do dalších dní je zvýšit produktivitu,“ připomněl několik zahozených stoprocentních šancí.

Jinak byl ale 45letý kouč spokojen s tím, co jeho „novᓠsestava předvedla. Oproti čtvrtečnímu zápasu se SønderjyskE hrálo totiž hned šest jiných fotbalistů. „Vyváženost mužstva, síla týmu i připravenost hráčů, to je super. Je podstatné, aby byl každý maximálně připravený a chlapci ukázali, že jsou. Věřím, že když budeme takhle týmoví a pracovití, tak máme kvalitu na to, abychom zvládli nejbližší zápas, který před námi je,“ upozornil na čtvrteční veledůležitý duel proti Beer Ševě.

J-D Beauguel: Gól a výhra? Důležité pro sebevědomí!

„Měl jsem dnes hodně šancí, tak na dva tři góly, ale jsem rád, že jsem se trefil alespoň z penalty,“ řekl francouzský kanonýr. „Před ní, když se zkoumalo video, jsem se ptal Čermuse, jestli si ji mohu vzít, i když ji naposledy on proměnil. Pro mé sebevědomí to bylo důležité, gól je prostě gól,“ dodal.

Vítězství si vážil zejména z hlediska týmu. „Hlavně před zápasem v Izraeli to bylo důležité,“ má jasno. „Jak už jsem říkal v Alkmaaru – pro klub i pro město je důležité, abychom hráli poháry. Uděláme pro to vše, do Plzně se chceme prostě vrátit s vítězstvím a kvalifikací do skupinové fáze,“ předesílá Bogy, který vstřelil svou čtvrtou ligovou branku v této sezoně. „Důležité pro mé sebevědomí. Vždy chci co nejvíce pomoci týmu, být přínosný pro spoluhráče,“ říká.

Fotogalerie