Dvě branky ve druhém poločase rozhodly o vítězství Viktorie proti norskému Stabaeku. Plzeň si tak připsala první výhru v rámci maltského soustředění.

„Utkání to bylo vítězné, nicméně naplno jsem spokojený nebyl. Především v prvním poločase jsme se jen těžko prosazovali do zhuštěné obrany, a když už jsme se do šancí dostali, nedokázali jsme je proměnit,“ řekl po utkání trenér Karel Krejčí, který naopak kvitoval aktivnější hru ve druhém dějství. „Ve druhém poločase jsme již byli v kombinaci dominantnější a odměnou nám byly dvě branky. Zápas každopádně splnil svůj účel a jsem rád, že jsme si připsali vítězství. Nyní budeme pokračovat v tréninku a v sobotu nás čeká těžký zápas proti týmu ruské ligy.“

Jedním s pozitiv duelu byl každopádně návrat Radima Řezníka zpět do sestavy. Krajní bek úřadujících mistrů se zranil takřka přesně před rokem a nyní si tak odbyl obnovenou zápasovou premiéru. V duelu s Nory zvládl odehrát závěrečných patnáct minut. „S Radimem komunikuji pravidelně a včera jsme se dohodli, že by dnes mohl patnáct minut odehrát. Čekal jsem pouze, s jakou hrou soupeř vyrukuje, protože bych Radima nerad hnal do hodně vyhecovaného nebo zbytečně tvrdého zápasu. Vše však proběhlo v pohodě a já jsem rád hlavně za něj, že si opět mohl užít zápasový úsek. Budeme postupovat stále stejně, nic neuspěcháme. Základem je, aby se Radim vrátil na hřiště stoprocentní,“ kvitoval návrat sedmadvacetiletého fotbalisty Karel Krejčí.

Dalším pozitivem je přetrvávající gólový apetit Michala Ďuriše. Právě jeho branky rozhodly o konečném vítězství červeno-modrých v poměru 2:0. „Mám radost, že to tam Michalovi stále padá. Dvakrát stál na správném místě a já věřím, že mu střelecký apetit vydrží také do jarní sezony a že nám svými brankami hodně pomůže,“ ukončil hodnocení středečního zápasu Karel Krejčí. 

Fotogalerie