Všechny ženské týmy Viktorie Plzeň již hrají nadstavbové části svých soutěží. Ženy si v Dobřanech poradily s Duklou Praha 5:2, dorostenky se stejným soupeřem padly. Celek z hlavního města porazily starší žákyně, mladší žákyně vyhrály v Pardubicích.

Ženy

A-tým žen se v Dobřanech utkal s Duklou Praha, se kterou v předchozích vzájemných duelech remizoval 2:2 a vyhrál 4:0. A viktoriánky navázaly na ten poslední výsledek, tentokráte pražský celek skolily v poměru 5:2, když hned čtyřikrát skórovala Veronika Mášová. „Poslední čtyři zápasy jsme hráli velmi kvalitně a chci, abychom takové výkony podávali do konce sezony,“ přeje si kouč LukᚠRůžička, jehož celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

FCVP – Dukla 5:2
Branky: 24. Mášová, 27. Mášová, 57. Mášová, 65. Beštová, 67. Mášová – 51. Khýrová, 68. Kotrčová (vl.)

Dorostenky

Dorostenky taktéž odehrály v Dobřanech duel s Duklou, ale svému soupeři z Prahy bohužel podlehly nejtěsnějším možným rozdílem – 0:1. Jediná branka padla v 65. minutě duelu. „Chtěli jsme si napravit chu z pohárového utkání, ale to se bohužel nepovedlo a pouze se ukázalo, že pokud v našich hlavách bude převládat pocit uspokojení až alibismu, tak neuspějeme proti žádnému týmu. Každý zápas nás má něco naučit a konkrétně z tohoto utkání si toho můžeme a musíme odnést mnoho,“ řekl k utkání kouč Vojtěch Křelina.

FCVP – Dukla 0:1
Branka: 65. Fojtíková

Starší žákyně

Starší žačky zahájily nadstavbovou část soutěže o konečné umístění, a stejně jako ženy a dorostenky, i ony přivítaly na domácí půdě Duklu Praha. Po dvou trefách Marcelové a jednom gólu Maršíkové však vyhrály 3:0 a vstoupily do závěrečné fáze soutěže tou pravou nohou.

FCVP – Dukla 3:0
Branky: 6. Maršíková, 31. Marcelová, 50. Marcelová

Mladší žákyně

Tým mladších žaček zavítal na hřiště Pardubic, s kterými svěřenkyně trenéra Petra Žížka v základní části dvakrát prohrály. V nadstavbové části nejlepších týmů ale dokázaly na východočeské půdě vyhrát po brankách Košikové a Sutnarové 2:1. „Domácí byli považováni za favorita, ale naše hráčky k zápasu přistoupily velice zodpovědně a byly po celé utkání lepším týmem. Celý tým zasluhuje velké uznání,“ těšilo kouče.

Pardubice – FCVP 1:2
Branky: 53. Hlaváčová – 7. Košiková, 40. Sutnarová

Fotogalerie